U Vlasenici pronađeno oružje kod člana grupe povezane sa terorizmom

0

VLASENICA – Zvornička policija saopštila je da je pretresom kuće i pomoćnih objekata u mjestu Beroš kod Vlasenice, koje koristi lice čiji su inicijali S.Z, pronađena puška M-48 sa optičkim nišanom, dvije lovačke puške, kao i određena količina municije, a „Glas Srpske“ objavio je da je riječ o Samiru Zekiću koji se dovodi u vezu sa Samirom Okićem hapšenim pod optužbom za terorizam.

Policija je nakon saznanja da se u objektima koje koristi S.Z. nalazi određena količina oružja i municije, juče izvršila pretres i pronašla navedeno oružje za koje vlasnik nije imao potrebna odobrenja, saopšteno je iz Policijeke uprave Zvornik.

Srni je u Policijskoj upravi Zvornik rečeno da je S.Z. priveden u policijsku stanicu Vlasenica, gdje je saslušan i pušten na slobodu.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a policija nastavlja rad na kompletiranju predmeta, dok protiv osumnjičenog slijede zakonom propisane mjere.

„Glas Srpske“ piše da se Samir Zekić dovodi u vezu sa Samirom Okićem hapšenim 2015. godine u akciji „Ruben“ pod optužbom za terorizam.

Sagovornik lista blizak istrazi kaže da je policijski pretres uslijedio nakon dojave informacije iz Okićeve grupe, čiji je član i Zekić.

„Okić u javnosti važi za humanitarca, ali je hapšen u policijskoj akciji, pokrenutoj nakon što je terorista Nedrin Ibrić ubio policajca Dragan Đurića, a
ranio dvojicu njegovih kolega u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku 27. aprila 2015. godine“, naveo je izvor lista.

Prema njegovim riječima, Zekić se često sastajao sa Okićem, a policajci su dvije puške pronašli u zidu i u podu, dobro zaštićene i umotane u nepromočiv materijal, dok je jedna bila spremna za upotrebu.

Policija Republike Srpske je u akciji „Ruben“ početkom maja 2015. godine, osim Okića, uhapsila više desetina sopoba osumnjičenih da nabavljaju oružje, minsko-eksplozivna sredstva i drugu vojnu opremu da bi izvršili terorističke napada na institucije Srpske i njihove predstavnike.

„Glas Srpske“ pisao je ranije da je Samir Okić jedan od organizatora odlaska džihadista na sirijsko ratište preko vehabijske zajednice u Beču. Okić je u stalnom kontaktu i sa navodnom humanitarnom organizacijom „Insan hak huriet“ iz Turske čije je djelovanje zabranjeno u nekoliko zemalja zbog povezanosti sa terorizmom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments