U Vlasenici nema terorističkih kampova

0

VLASENICA – Šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske Mujo Hadžiomerović rekao je danas Srni da su Bošnjaci u Vlasenici revoltirani i zabrinuti pisanjem nekih medija u Srpskoj da na području ove opštine postoje kampovi za obuku terorista, od kojih se 20 već bori u Siriji, ističući da su takvi medijski navodi netačni i štetni.

„Zatražićemo od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da se izjasni o ovim navodima i ogradi se, ukoliko su oni netačni, kako mi tvrdimo“, naveo je Hadžiomerović nakon sastanka sa predstavnicima Bošnjaka u ustanovama i institucijama opštine Vlasenica i Srpske, te poglavarima Islamske vjerske zajednice u prostorijama Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ u ovoj opštini.

Odbornik SDA u Skupštini opštine Vlasenica Sakib Zubović rekao je Srni da su na sastanak pozvali i načelnika opštine, kao najodgovornije lice u ovoj lokalnoj zajednici, i komandira policije, ali da oni nisu došli, te dodao da se traži da bude provedena istraga i da se vidi o čemu je riječ.

Na sastanku je zaključeno da se podnese tužba protiv autora spornih tekstova, te da se o o navodima iznesenim u medijima izjasne i druge bezbjednosne strukture u BiH.

Načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović rekao je Srni da, zbog ranije preuzetih obaveza, nije mogao prisustvovati današnjem sastanku u prostorijama „Preporoda“.

Todorović je naveo da ga, po službenoj dužnosti, o situaciji u opštini redovno informišu iz Policijske stanice u Vlasenici, ali da nema informaciju o tome da na području ove lokalne zajednice postoje teroristički kampovi.

„Ne vjerujem u takva pisanja i ne znam ko učestvuje u tome. To treba vidjeti sa redakcijama koje objavljuju takve tekstove“, rekao je Todorović.

Učesnici današnjeg sastanka zaključili su da je neophodno učiniti sve da se demistifikuju ovakvi pokušaji stvaranja netrpeljivosti i narušavanja međunacionalnih odnosa.

„Glas Srpske“ objavio je nedavno da na području opštine Vlasenica, u mjestu Cerska, postoji kamp za obuku terorista, gdje se oni obučavaju i odvode u Austriju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments