U ustanovama socijalne zaštite smješteno 11 štićenika

0

SOKOLAC – Centar za socijalni rad sa Sokoca u ustanove socijalne zaštite smjestio je 11 štićenika, a godišnje se za ove namjene izdvoji 72.408 KM ili mjesečno 5.200 KM.

Direktor Centra Snježana Bašević izjavila je danas Srni da su dva štićenika smještena u Dom za lica sa invaliditetom u Prijedoru, a dvije štićenice u Domu za lica sa invaliditetom u Višegradu.

Prema njenim riječima, u Domu za starija lica u Istočnom Sarajevu smještena su dva štićenika, a u Domu za djecu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, kod Novog Sada, nalazi se jedan.

Ona je napomenula da su u Centru „Zaštiti me“ u Banjaluci smještena dva štićenika sa posebnim potrebama koja se nalaze na školovanju, u Zavodu za slijepa i slabovida lica u Sarajevu smješten je jedan štićenik, a u SOS Dječijem selu u Gračanici jedan.

Baševićeva je istakla da pravo na dodatak za pomoć i njegu drugog lica ostvaruje 259 korisnika, od čega 37 korisnika pripada prvoj kategoriji, a 222 drugoj kategoriji.

Mjesečni iznos za prvu kategoriju je 165 KM, a za drugu 82 KM za jedno lice.

Pravo na novčanu pomoć u ovom centru ostvaruje 29 korisnika sa 31 članom domaćinstva, a mjesečni iznos za jedno lice je 123 KM.

Riječ je o licima nesposobnim za rad, licima sa više od 65 godina starosti koja nemaju nikakvih drugih prihoda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare