U toku upis u dječiji hor

0
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – U toku je upis članova u Dječiji hor koji djeluje pri Pravoslavnom centru za mlade Mitropolije dabrobosanske „Sveti Petar Sarajevski“ u Istočnom Sarajevu, a rok za prijavu djece uzrasta od osam do 16 godina je 31. mart.

Rukovodilac hora, dirigent Stefan Mojsilović izjavio je Srni da će, nakon godinu dana uspješnog rada Škole crkvene muzike, novi Dječiji hor proširiti svoje članstvo i repertoar.

„Osim kompozicija koje se pjevaju na bogosluženjima, program rada obuhvatiće i dječije pjesme različitih žanrova. Članovi hora imaće priliku da dodatno obogate znanja iz pravoslavne vjeronauke, istorije, muzike i da upoznaju jedan novi svijet horskog pjevanja“, ističe Mojsilović.

Prema njegovim riječima, mnogobrojni nastupi, putovanja, te horsko i samostalno pjevanje na različitim manifestacijama, razviće kod djece poseban odnos prema muzici, a druženje i zabava upotpuniće njihovo uzrastanje kroz prave vrijednosti koje danas iščezavaju, kao što su ljubav prema vjeri, bližnjima, otadžbini i kulturi uopšte.

Članstvo u Dječijem horu je besplatno, a probe se održavaju u prostorijama Pravoslavnog centra svakog ponedjeljka od 19.00 do 20.00 časova.

Mojsilović kaže da zainteresovani mogu doći na neku od proba da bi se upoznali sa radom hora.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare