U toku realizacija plana predsjednika Srpske

0

ISTOČNO SARAJEVO – Plan predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u vezi sa prevazilaženjem problema u „Energoinvestovoj“ Rasklopnoj opremi /RAOP/ u Istočnom Sarajevu počeo je da se realizuje, potvrdio je Srni predsjednik sindikata RAOP-a Siniša Milošević.

„Poreska uprava Republike Srpske uputila je u naše preduzeće svoje predstavnike koji intenzivno rade na popisu imovine RAOP-a, nakon čega bi trebalo da uslijedi licitacija i prodaja te imovine, a sve se odvija u skladu sa planom predsjednika Dodika, koji je krajem prošle godine posjetio naše preduzeće i obećao nam pomoć u očuvanju radnih mjesta i pokretanju proizvodnje“, rekao je Milošević.

Prema njegovim riječima, radnici RAOP-a očekuju da taj proces bude okončan što prije i da se što prije vrate na posao.

On je dodao da se radnici sada nalaze kod svojih kuća, nakon što su realizovane sve ranije ugovorne isporuke prema kupcima, uključujući i partnere iz Slovačke.

Milošević je rekao da radnici očekuju da im ovih dana bude uplaćen dio novčanih potraživanja na ime jednokratne pomoći.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je krajem novembra da
će Srpska kupiti preduzeće RAOP.

On je istakao da je sa Poreskom upravom dogovoreno da aktivira hipoteku i da Republika Srpska kupi ovu imovinu, formira novo preduzeće, uposli radnike i kreditno podrži novo preduzeće za proizvodnju, te pomogne u ostvarivanju novih poslova.

Dodik je nakon sastanka sa rukovodstvom i predstavnicima sindikata RAOP-a izjavio da je uvjeren da se taj posao može završiti, kao i da je opredjeljenje Vlade i institucija Srpske nesumnjivo i da on garantuje uspjeh.

Premijer Republike Srpske Aleksandar DŽombić izjavio je ranije da Vlada Srpske namjerava da obezbijedi uslove da „Elektroprivreda Republike Srpske“ kupi RAOP za svoje potrebe.

DŽombić je ocijenio da RAOP može da proizvodi kvalitetne i konkurentne proizvode u odnosu na druge proizvođače.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare