U toku pripreme za predstojeću zimsku sezonu

0

Na Jahorini su u toku pripreme za zimsku sezonu i intenzivno se radi na uređenju staza, saopšteno je iz Olimpijskig centra.

Staze su već ranije proširene, ublažene, prilagođeni su nagibi i urađena je drenaža, a sada je u toku posljednja faza koja podrazumijeva uklanjanje i mljevenje kamena, potpuno zaravnjivanje podloge specijalnom mehanizacijom koja „pegla“ sve zemljane i kamene neravnine.

Već zaravnjene staze se humusiraju, a potom se radi zatravljivanje, i do sada je upotrijebljeno oko 7.000 metara kubnih humusnog materijala.

U Olimpijskom centru su uvjereni da će skijaši ove zime uživati više nego ikada skijajući na idealno pripremljenim stazama, koje će biti moguće i na minimalnim količinama snijega.

Na Jahorini je u toku i rehabilitacija dijela regionalnog puta na dionici Bistrica-Podgrab, dužine 2.250 metara, koji preduzeće „Putevi Republike Srpske“ realizuju sa Olimpijskim centrom.

Uz podršku opštine Pale urađeno je i osvjetljenje trase dužine od 4.200 metara koja vodi do Olimpijskog bara i na taj način posjetiocima je omogućeno da uživaju u šetnji sigurno najljepšom stazom na planini.

Olimpijski centar „Jahorina“ u danima pandemije predstavlja utočište za sve veći broj posjetilaca, a planinsko prostranstvo i netaknuta priroda sa jedne i odlična ponuda adrenalinskih atrakcija sa druge strane plasirali su ovu planinu na jednu od najpoželjnijih destinacija ovog ljeta.

Prethodnog vikenda zabilježena je rekordna posjeta, što se očekuje i ovog vikenda, a na zahtjev korisnika usloga ovog centra, do sutra su svi ljetni sadržaji posjetiocima na raspolaganju uz produženo radno vrijeme od 9.00 do 19.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare