Počinje oslikavanje murala Starine Novaka

0

SOKOLAC – Na Sokocu danas počinje oslikavanje murala sa likom Starine Novaka za šta je obezbijeđeno 1.000 KM, rekao je Srni jedan od inicijatora ove ideje Milan Jolović Legenda.

On je naglasio da je sredstva za oslikavanje murala sa likom legendarnog hajduka sa Romanije na obnovljenoj fasadi prve lamele na uglu ulica Radomira Neškovića i Gruja Novakovića izdvojio privatni preduzetnik Milan Stanojević iz Zvornika.

„Opredijeli smo se da fasadu na čeonoj lameli uljepšamo muralom sa likom legendarnog hajduka s Romanije, koji je u dugoj istoriji ovog kraja iz vremena Turaka, postao i ostao simbol borbe za slobodu“, naveo je Jolović.

On je naveo da će lik Starine Novaka oslikati dva vrsna umjetnika iz Beograda iz grupe koja je izrazila želju da na Sokocu osnuje koloniju slikara koji će raditi slične projekte širom Republike Srpske.

Jolović je rekao da je na nizu lamela u Ulici Radomira Neškovića u toku postavljanje „tople fasade“, popravka oštećenih oluka, ivičnjaka, potkovica i lajsni, za šta je obezbijeđeno oko 30.000 KM.

„Za ovaj naš projekat postavljanja tople fasade stanari su prikupili 5.000 KM, a nas nekoliko privrednika sa Sokoca, privatni preduzetnik Milan Stanojević iz Zvornika i Sokočanin Bojan Koprivica obezbijedili smo 25.000 KM“, naveo je Jolović.

Oslikavanje murala veličine pet sa četiri metra počinje danas popodne, a završetak se očekuje u ponedjeljak.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare