U toku prijave za plivanje za Časni krst, do sada 30 prijavljenih

0

ISTOČNA ILIDŽA – Srpsko kulturno-umjetničko društvo /SKUD/ Vojkovići, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Vojkovići i DŽudo klubom „Famos“ šesti put organizuje plivanje za bogojavljenski Časni krst u utorak, 19. januara, na rijeci Željeznici u Istočnoj Ilidži.

Predsjednik Organizacionog odbora Ranko Skakavac izjavio je Srni da su pripreme u toku i do sada je prijavljeno 30 takmičara, koji su uglavnom i prethodnih godina učestvovali, a među njima ima i nekoliko žena i djevojčica.

Skakavac je uputio molbu stanovnicima Istočnog Sarajeva, koji su ranije pratili ovo takmičenje, da ove godine, zbog epidemiološke situacije, ipak ostanu kod kuće.

„Napominjem da su i oni koji dođu obavezni da nose zaštitne maske i održavaju distancu. Čast nam je i zadovoljstvo da je i ove godine donator zlatnog medaljona, koji će dobiti pobjednik, Marinko Božović lično, a ne u funkciji načelnika opštine Istočna Ilidža“, istakao je Skakavac.

On je rekao da je Organizacioni odbor za sve učesnike obezbijedio medalje i diplome, te izrazio nadu da će i vremenski uslovi biti povoljni kako bi sve bilo realizovano onako kako su i planirali.

Skakavac je naveo da se zainteresovani mogu prijaviti do nedjelje, 17. januara, te da neće biti moguće prijavljivanje na sam dan takmičenja zbog trenutne epidemiološke situacije, a i kako bi Organizacioni odbor mogao da pripremi sve što sljeduje svakog plivača – majicu, peškir, diplomu i medalju.

On je napomenuo da je na Bogojavljenje predviđena liturgija u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra Dabrobosanskog u Vojkovićima, sa početkom u 9.00 časova, a u 10.00 časova biće obavljen obred osveštanja vode.

Litija ka mostu, na ulazu u Vojkoviće, polazi ispred Hrama oko 11.45 časova, nakon čega će početi plivanje za Časni krst, a poslije toga biti upriličena dodjela diploma i nagrada.

Srpska pravoslavna crkva u utorak, 19. januara, proslavlja Bogojavljenje, praznik krštenja Isusa Hrista, kojim je počela njegova misija i propovijedanje hrišćanske vjere.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments