U toku popravka oštećenih dalekovoda

0

VIŠEGRAD – Radnici „Elektrodistribucije“ Višegrad angažovani su na popravci dalekovoda Višegrad – Međeđa, koji je oštećen u nevremenu, kako bi osposobili sedam trafo-stanica u selima Kaoštice, Repuševići, Trbosilje i Jezernice.

Upravnik Radne jedinice „Elektrodistribucije“ u Višegradu Radojko Stašević rekao je Srni da je olujni vjetar u potpunosti onesposobio dalekovode Višegrad -Dobrun – Vardište sa 37 trafo-stanica, te Višegrad – Međeđa sa 31 trafo-stanicom.

On je naveo da su električari juče popravili dalekovod Višegrad – Dobrun – Vardište, te uspjeli da osposobe sve trafo-stanice sa dalekovoda Višegrad -Međeđa, osim sedam, koje snabdijevaju Kaoštice, Repuševiće, Trbosilje i Jezernice.

„Bez napajanja električnom energijom bio je i televizijski repetitor na Mirilovićima, odakle brojne radio i televizijske stanice emituju svoj program, pa smo privremeno uspjeli da ga popravimo, ali će zbog nastavka radova na elektro-mrežama i danas dolaziti do prekida u napajanju strujom“, rekao je Stašević.

Olujno nevreme, koje je prekjuče pogodilo opštinu Višegrad, onesposobilo je dva dalekovoda, pa je bez struje ostalo 1.503 domaćinstava i 89 privrednih subjekata.

Centar Višegrada je uredno snabdjeven električnom energijom.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare