U toku montaža mosta na Miljacki

0

U sklopu projekta vanjskog uređenja Sportsko poslovnog centra Peki, u toku su radovi na montaži mosta preko rijeke Miljacke, koje izvodi paljanska firma Majnex.

Proteklih dana je izvršena montaža deset betonskih greda, težine od po 17 tona. Most je drumski, raspona 15 m. U poprečnom presjeku sadrži dvije kolovozne trake po 3 m i dvije pješačke staze po 2 m.

Most će biti glavna putna komunikacija prema Sportsko poslovnom centru, a kako je na lijevoj obali Paljanske Miljacke predviđena izgradnja oko 100 parking mjesta, predstavljaće i značajnu pješačku komunikaciju.

Osim radova na izgradnji mosta u toku su i radovi na izgradnji podzide uz Miljacku, kao i postavljanje vodovodnih cijevi u krugu dvorane.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/most-miljacka-08-06-2012/] width=[88] height=[70] title=[Montaža mosta na Miljacki] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb88_] thumb_cache_dir=[thumbs88] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare