U toku izbori za savjete mjesnih zajednica

0
U toku izbori za savjete mjesnih zajednica

VLASENICA – U opštini Vlasenica danas se održavaju izbori za savjete mjesnih zajednica, koje provodi Opštinska izborna komisija /OIK/, u skladu sa izbornim zakonima Republike Srpske i BiH, te Zakonom o lokalnoj samoupravi Republike Srpske.

Predsjednik OIK-a Vlasenica Sanja Stanimirović Ostojić rekla je Srni da građani glasaju putem otvorenih lista na 14 biračkih mjesta, koja su otvorena jutros u 7.00 časova, a glasanje na tim biralištima trajaće do 15.00 časova.

Ona je dodala da biračko pravo ostvaruje ukupno 9.962 birača upisana u centralni birački spisak prema mjestu prebivališta.

„Kandidate su predložili četiri ovlaštena predlagača, od toga tri politička subjekta i grupa građana. Na listi imamo ukupno 105 kandidata, od kojih će 72 biti izabrana u savjete mjesnih zajednica, a oni će naknadno između sebe birati predsjednika“, rekla je Ostojićeva.

Kanidate za savjete mjesnih zajednica predložili su stranke SNSD, SDS i SDA, te Grupa građana Vlasenica.

Ostojićeva je rekla da je na svim glasačkim mjestima prisutan tročlani birački odbor, kao i akreditovani posmatrači koji prate izborni proces.

Ona je objasnila da će nekompletne preliminarne rezultate izbora Komisija objaviti danas poslije 18.00 časova, a konačne u zakonsko roku od 30 dana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare