U toku asfaltiranje pet kilometara lokalnih puteva

0

MILIĆI – U Milićima je u toku asfaltiranje lokalnih puteva u ukupnoj dužini od pet kilometara, za šta je planirano da se izdvoji 536.824 KM, rekao je danas Srni zamjenik načelnika opštine Marko Savić.

On je naveo da se akcija realizuje prema programu koji je usvojila Skupština opštine Milići, te da se finansira sredstvima opštine, kreditnog zaduženja, te novcem Vlade Republike Srpske, federalnog Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, kao i mještana.

Savić je rekao da je prioritet da se završe dionice koje su bile planirane u 2019. godini i ti radovi se izvode na više lokacija.

On je istakao da se danas asfaltira put u naselju Lukić Polje u dužini od 230 metara, a da je u pripermi trasa u naselju Derventa na dionici dugoj 210 metara.

Savić je rekao da je u završnoj fazi asvaltiranje puta Podgora-Gerovi u dužini od 1.070 metara, te 150 metara kraka puta od Podgore do magistralnog puta Milići- Vlasenica.

„Pripremni radovi se izvode i na dionici Žutica-Bešići, u dužini od 1.100 metara, dionici u Novok Kasabi dugačkoj 170 metara, te u naselju Dubnički Most i dionici prema Milića Brdu“, rekao je Savić i dodao da se obavljaju popravke i lokalnog puta do gradskog groblja.

Asfaltiranje puteva obavlja preduzeće „Zvornik putevi“.

U toku je i rekonstrukcija sekundarne vodovodne mreže i dijela kanalizacione mreže u urbanom zoni Milića.

Ukupna vrijednost tih radova je 840.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare