U svim hramovima liturgije na Badnji dan i Božić

0

SOKOLAC – Na Sokocu će na Badnji dan u svim pravoslavnim hramovima biti služena liturgija, večernja služba i zapaljeni badnjaci.
U Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu liturgija na Badnji dan počinje od 9.00 časova, a večernja služba i nalaganje badnjaka od 17.00 časova.

Na Božić liturgija i čitanje božićne poslanice počinje u ponoć, a jutarnja liturgija, uz čitanje božićne poslanice, u 7.00 časova. Večernje bogosluženje na Božić počinje u 19.00 časova.

U Hramu Svete Petke na Srpskom vojničkom spomen-groblju “Mali Zejtinlik” na Sokocu na Badnji dan liturgija počinje u 9.00 časova, a večernje bogosluženje u 16.00 časova.

Na Božić u ovoj crkvi liturgija i čitanje božićne poslanice počinje u 9.00 časova.

Prema rasporedu bogosluženja za božićne praznike, na Badnji dan večernja služba i nalaganje badnjaka počeće u 19.00 časova u hramovima Usjekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja na Jasiku, Svetih otaca Prvog vaseljenskog sabora u Ćavarinama i Svih svetih na Stjenicama.

Povodom božićnih praznika, starješina Crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu Ilija Čupić uputio je božićnu čestitku vjernicima na području Sokoca.

“Molimo se Bogomladencu Hristu da podari božanski mir u dušama svih vas, vaših porodica i svih naših vjernika, da zavlada božanska ljubav među nama i da nam Bogomladenac daruje zdravlja i svakog drugog dobra u izobilju”, naveo je protojerej stavrofor Čupić u čestitki.

On je vjernicima poželio da im misli uvijek budu radosne i dobre, da se uče razvijati pozitivan lični duh i međusobno jedni sa drugima.

“Neka radost praznika bude u svima nama tokom cijele godine koju vam želimo srećnu i Bogom blagoslovenu”, poručio je otac Čupić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments