U subotu „Termag bajk maraton“

1

Na Jahorini će u subotu, 15. avgusta, prvi put biti održana biciklistička trka „Termag bajk maraton“ koja će okupiti više od 150 takmičara iz pet zemalja, s ciljem predstavanja olimpijske ljepotice kao ciklo destinacije.

Direktor marketinga hotela „Termag“ Nemanja Vučetić istakao je da je riječ o maratonu sa brdskim biciklima koji čine dvije staze dužine 25 kilometara i 43 kilometra, a koje se protežu po obroncima olimpijske ljepotice.

„Cilj nam je da Jahorinu predstavimo na jedan sasvim novi, atraktivan način jer će svi učesnici moći da uživaju u prelijepim pejzažima. Trka je revijalnog karaktera, a mogu se prijavitii rekreativci i oni koji se na malo ozbiljnijem nivou bave biciklizmom“, rekao je Vučetić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je želja da se Jahorina promoviše kao ciklo destinacija, te je za oktobar najavio drugu biciklističku trku dužine 160 kilometara pod nazivom „Dabl Jahorina“.

Vučetić je istakao da je cilj ovih trka predstavljanje ljetnih sadržaja koje Jahorina pruža, ali i da se ova planina postavi na mapu ciklo destinacije, odnosno razvija ovaj vid turizama.

Direktor trke Milan Đapić kaže da je zadovoljan odzivom prijavljenih biciklista, kojih ima oko 200, što je pokazatelj da su protekli rekreativno-sportski sadržaji odrađeni više nego dobro.

„Staze povezuju tri ski-centra na opštini Pale, i to je nordijski ski-centar Dvorišta, ski-centar Ravna planina i ski-centar Jahorina. Vodili smo računa o tome da se staze protežu najljepšim predjelima. Jahorina, Ravna planina i Dvorišta su prepoznate po tome da imaju perfektne prirodne ljepote“, istakao je Đapić.

On je je naveo da su za ovaj događaj obezbijeđene sve potrebne moguće mjere bezbjednosti i da se pridržavaju svih potrebnih mjera kako bi se spriječilo širenje virusa korona.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da im je kao lokalnoj zajednici drago što se održava biciklistička trka, pogotovo u vrijeme virusa korona, dodavši da su ovo naznake da se može postići mnogo toga ljetnim turizmom.

„Želja mi je da ovo postane dio tradicije jer treba podržavati sport, razvijati ga, pogotovo kada je u pitanju dio koji se odnosi na sportske sadržaje na Jahorini“, izjavio je Jugović i dodao da će opština Pale podržati ovakve ili slične aktivnosti.

Jugović je istakao da je biciklizam sport budućnosti, a ujedno jedan od najstarijih sportskih disciplina.

Ambasador trke, biciklista Ivan Stević izrazio je zadovoljstvo organizovanjem ove sportske manifestacije, te zahvalio svima koji podržavaju trku u ovo teško vrijeme.

Direktor Turističke organizacije „Jahorina“ Igor Tošić istakao je da se još jednom pokazalo da je Jahorina veliki potencijal za razvoj ljetnog turizma, o čemu svakodnevno svjedoči i izgradnja raznih novih sadržaje na planini.

Tošić je dodao da će biciklistička trka sigurno doprinijeti promociji Jahorine kao sve popularnije destinacije, obzirom da se trka prvi put održava na planini i pokazaće da je upravo ona ljepša ljeti nego zimi.

Direktor Turističke organizacije opštine Pale Dragan Jakić rekao da je biciklizam jedan od sportova i vidova rekreacije koji su u usponu, tako da ova organizacija podržava inicijativu hotela „Termag“.

„Sve biciklističke trke koje se organizuju na području Pala su dodatni podstrijek za razvoju turizma“, istakao je Jakić.

Prvi „Termag bajk maraton“ počeće u 12.00 časova, a podržali su ga opština Pale, turističke organizacije Jahorina i Pale, kompanije „Drina osiguranje“, „Beko“, „Petrol BH“, „Prointer“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

„Perfektne prirodne ljepote“?! Da li su ovi ljudi ikad otišli u te šume što opisuju ili samo tako mlate i lažu? Šume su iščupane a smeće je posađeno.