У суботу помен припадницима чете „Петар Пандуревић“

0

На Палама ће у суботу, 8. јуна, бити обиљежене 32 године од страдања 14 бораца чете „Петар Пандуревић“ који су убијени у нападу муслиманских снага на српске положаје на Требевићу.
Заједно са саборцима, 8. јуна 1992. године погинуо је и њихов командант Петар Пандуревић.

Парастос страдалим војницима биће служен у 10.00 часова код мјесног Спомен-обиљежја Станица на Палама, најављено је из Удружења бораца „Чета Петар Пандуревић“.

Муслиманске снаге извршиле су 8. јуна 1992. године напад на српске положаје у тренутку сахране 45 бораца који су убијени 4. јуна у Жепи.

Јаке непријатељске снаге покушале су да пробију ослабљену одбрамбену линију на Требевићу и продру у дубину српске територије. У нападу је погинуло 14 бораца ове чете заједно са командантом.

Чета „Петар Пандуревић“ формирана је почетком Одбрамбено-отаџбинског рата. Имала је 200 бораца, чувала је српске положаје на Требевићу и обишла бројна ратишта широм Републике Српске.

У мјесној заједници Станица на Палама традиционално се одржава меморијални турнир у малом фудбалу посвећен погинулим борцима ове чете и осталим погинулим борцима са овог подручја.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare