Свесрпски сабор – јединство српског народа с обје стране Дрине

0
СРЕБРЕНИЦА, 26. АПРИЛА /СРНА/ - Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из Сребренице Бранимир Којић.

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић оцијенио је да је Свесрпски сабор манифестација која ће показати јединство српског народа с обје стране Дрине и да ће главна порука бити да су Срби, гд‌је год да живе, један народ.

„Ми смо један народ, нажалост, живимо у двије државе, али ми смо увијек Србију сматрали својом мајком и тако ће остати“, рекао је Којић Срни.

Он је додао да ће једна од порука, која ће бити послата са Сабора, бити и та да су Срби за мир и суживот.

Којић је рекао да је српски народ захвалан предсједнику Србије Александру Вучићу за борбу коју је водио да комплетан српски народ не буде етикетиран као геноцидан.

„То је нешто што је он у великој мјери и успио. Посебно су му захвалне породице српских жртава, а нарочито из Подриња, Сребренице“, поручио је Којић.

Којић је изразио увјерење да ће се ускоро састати са Вучићем.

„Синоћ нас је контактирала предсједник Народне скупштине Србије Ана Брнабић и наговијестила нам је састанак са Вучићем – тада ћемо му и лично поручити да смо бескрајно захвални“, рекао је Којић.

Којић је поручио да се варају сви, који мисле да је Свесрпски сабор провокација, да се варају сви који мисле да Срби желе рат.

„Ми једноставно желимо да покажемо наше јединство, саборност, да покажемо да смо један народ“, навео је Којић.

Он је указао не помоћ Србије Републици Српској, а посебно Сребреници, наводећи изградњу вртића у тој општини који, како је истакао, похађа више бошњачке д‌јеце него српске.

„Ми то не гледамо као они. Они гледају сваку марку коју им да Турска или било која је арапска земља, да више уложе у насеља гд‌је су муслимани. Ми са друге стране гледамо да овд‌је буде мир, суживот и толеранција“, рекао је Којић и додао да ће то бити и порука са Сабора који ће у суботу, 8. јуна, бити одржан у Београду.

Он је изразио наду да ће Свесрпски сабор постати традиција, те да ће наредних година бити одржан и у неком граду у Републици Српској, па и у Сребреници.

„Да се из Сребренице пошаље порука мира, као што је показао и послао Вучић када је долазио и у Поточаре. Он је отишао и поклонио се њиховим жртвама. Знамо како је прошао. Нажалост, још нико није одговарао за то. Знамо и да је врх Републике Српске био у Поточарима, изразио пијетет према њиховим жртвама“, подсјетио је Којић и додао да се нико од бошњачких политичара није поклонио српским жртвама.

Предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић најавили су за суботу, 8. јун, Свесрпски сабор у Београду на којем ће бити потврђено јединство српског народа.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare