У суботу манифестација „Златне руке Подриња“

0

ВИШЕГРАД – На Византијском тргу у Андрићграду у суботу, 15. јуна, биће одржана традиционална манифестација „Златне руке Подриња“, која ће окупити више од 20 излагача из Србије, Црне Горе и Републике Српске, речено је Срни из Туристичке организације Вишеград, која је и организатор манифестације.

Вршилац дужности директора Туристичке организације Вишеград Бранислав Андрић рекао је да ће посјетиоцима бити представљени производи домаће радиности, рукотворине, сувенири, мед, домаћи препарати на бази љековитог биља, као и производи од воћа и шумских плодова.

„Ове године планирамо да у оквиру манифестације организујемо и такмичење у спремању најљепше украшеног славског колача, уколико буде довољно пријављених учесника. Потребно је да колач буде без натписа и лога, како би имали фер избор“, истакао је Андрић и додао да су планиране новчане награде за прва три мјеста.

Он је навео да ће гласање бити изведено тако што ће сви учесници, као и дио званица на отварању манифестације, добити листиће на којима ће уписати редни број колача који је по њиховом мишљењу најљепши, с тим што ће листићи бити тако направљени да нико не може да гласа сам за себе.

Манифестацију ће званично отворити начелник општине Младен Ђуревић, а на отварању ће наступити млада вокална умјетница из Вишеграда Мирна Карабатак.

Отварање манифестације планирано је у 11.00 часова.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare