U subotu drugi festival rokenrola i zanatskog piva

10

Drugi festival rokenrola i zanatskog piva „Birokratas“ biće održan u subotu, 8. juna, na Palama, a posjetioci će imati priliku da probaju više različitih stilova zanatskog piva.

Na festivalu, koji će biti održan na Studentskom trgu, učestvovaće osam izlagača – „Fabrika“, „Gelender“, „Lane“, „Kurtenđur“, „Majstor za pivo“, „Birokratas“, Šerpasi i „Raft pivara“, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Izlaganje piva počeće od 16.00 časova, a muzički dio programa počinje od 17.30 časova na bini koja će biti postavljena kod Xrama Sabora Svetog Arhangela Gavrila.

Obraćanje gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića, kao generalnog pokrovitelja manifestacije predviđeno je u 21.30 časova, pred početak nastupa benda „Najda i tribjut Smak“.

U okviru zabavnog dijela programa posjetioce će zabavljati i predgrupe, lokalni bendovi „Bitange i princeza“, „Mezanin“ i „Star bridž“.

Generalni pokrovitelji festivala su grad Istočno Sarajevo i Turistička organizacija „Jahorina-grad Istočno Sarajevo“.

Прати тему
Обавијeсти мe о
10 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

ČESTITKE ZA, SADA VEĆ TRADICIONALNO, ORGANIZOVANJE MANIFESTACIJE. DOBRODOŠLICA SVIM UČESNICIMA I LJUBITELJIMA PIVA I DOBRE MUZIKE I VELIKA ZAMJERKA OPŠTINSKOJ UPRAVI: NIGDJE SE ZVUČNICI I BINE NE POSTAVLJAJU LJUDIMA POD PROZORE. NEKI OD NAS IMAJU DJECU KOJA MORAJU DA SPAVAJU. ČEMU SALA „PEKI“? ČEMU STADION? ČEMU BALON SALA? AKO VEĆ POSTOJE RAZLOZI DA SE MANIFESTACIJA ODRŽAVA PORED HRAMA ZAŠTO PROSTOR IZA HRAMA ISPRED TOPLANE NIJE RASKRČEN I PRILAGOĐEN ZA OVU I SLIČNE POTREBE? OVAKO POZITIVAN DOGAĐAJ IZATIVA NEGATIVNE REAKCIJE I NEZADOVOLJSTVO GRAĐANA.

Evo da i ja nešto dodam. U Palama se godinama održavaju teferiči pod nečijim prozorima i nikada nije bilo primjedbi da djeca ne mogu spavati jer „drma“ gara ispred crkve.
Moja bezrezervna podrška održavanju manifestacije koja sadrži i rok koncer. Žao mi je djece, ali koncert je završen prije ponoći tako da je bilo vremena i za spavanje. Ako puno smeta, mogu djeca u goste kod babe, tetke, itd dok koncert ne prođe!

KONCERT JE ZAVRŠEN U PONOĆ (SA ZAJDI, ZAJDI). TEFERIČI NISU NIKADA ODRŽAVANI PORED HRAMA, A ŽALOSNO JE ŠTO VAS DJECA NE INTERESUJU. NE MOGU SE RURALNI OBIČAJI DONIJETI SA SOBOM U SREDINU KOJA PRETENDUJE DA BUDE URBANA I NAMETATI LJUDIMA KOJI SU NAUČILI NA ŽIVOT U STAMBENOJ ZGRADI I NA SUŽIVOT SA DRUGIM LJUDIMA. KOME ŠTA I KOLIKO SMETA I GDJE KO MOŽE A GDJE KO NE MOŽE, REGULISANO JE PROPISIMA. INSISTIRANJE NA POGREŠNOM I NEZAKONITOM MOŽE DOVESTI DO IZMJEŠTANJA VAN CENTRA SVIH OVAKVIH DOGAĐAJA KAO ŠTO JE TO UČINJENO I U OKRUŽENJU.

Draga Milice, jednog dana kada odrasteš shvaticeš da se lični prostor i sloboda ne osigurava nasiljem nad drugima. Nasilje može biti fizičko i psihičko. Stanovnicama Pala gatantovana je zaštita od buke. Inace, pohvalna je Tvoja osuda „gare“

Tako je Milice, potpuno si u pravu. Neće dječica rano na posao izjutra, pa da budu nenaspavani. Poslije subote ide nedelja, dug je dan mogu i da se naspavaju i djeca i odrasli do mile volje.

Vesna, slazem se sa tobom. ali i tebi jedna sugestija na nesto sto si napisala. Prostor ispred toplane, iza hrama je opet nekome pod prozorom. I tu ima dosta djece koja moraju spavati. Prostor oko hrama nije mjesto za odrzavanje koncerata bilo koje vrste.

UVIĐAM SVOJU GREŠKU I PRIHVATAM SUGESTIJU. POZDRAV ZA xxx

To je centar, tačnije trg. Samo rokaj. Kome je do mira i tišine eno pukla sela, i onako zjape prazna.

„Prostor oko hrama nije mjesto za odrzavanje koncerata bilo koje vrste.“ Prostor oko hrama je trg. A trgovi obicno sluze za neke manifestacije, inace koja bi im bila svrha postojanja? Prostor oko hrama nije trebao biti totalno okruzen stambenim zgradama. Ali ako se to vec desilo nekim sumovlakom , niko nije silom nateran da kupi stan bas tu. I najzabecanija stambena zgrada na Palama gdje nema nikakve buke je i dalje manje od 10 min hoda od trga, a vecina zgrada na drugim lokacijama na Palama je do 5 minuta hoda od hrama. Sam pao sam se ubio. Jedan se ranije zalio da mu smeta toplana. On se doselio i sad toplana treba da se seli… Valjda ga opstina prisilila da kupi stan bas tu? Toplana treba da se seli kad mogne, ali ne zato sto je on kupio stan u blizini. A ovo je najveci biser koji sam do sad ovde procitao. Jedan napravio kucu gore kod trafostanice, i dok je pravio valjda nije ni primjetio da je trafostanica blizu. Pa potom procitao u novinama da trafostanica zraci (bez da je ulozio ikakav napor da razumije nivo rizika) i trazi da se ukloni trafostanica…. Adje? Ko je taj i… Čitaj dalje »

Zadnjih nekoliko godina godina svi koncerti su se održavali ispred hrama, što je i logično, prostor je širi, otvoreniji, samim tim i uticaj buke je manji i nisam primjetio da se iko žalio. Podržavam koncerte ove vrste i sve druge slične ili različite kz manifestacije i kamo sreće da ih je više. Bio sam na koncertu, bilo mi je dobro, ne živim tu pa mi nije smetalo cjelodnevno uštimavanje, al mogu razumjeti ljude kojima jeste. Postaviti ozvučenje onog kapaciteta, tik ispod nečijeg prozora, samo zato što je ta lokacija odgovarala „organizatorima“, mislim da je previše. Ako izuzmemo profit „organizatora“ mislim da bi cijela manifestacija bila jednako uspješna da je održana sa ispred hrama, i ne vjerujem da bi nekome toliko smetalo.