U srijedu izbor zvaničnog suvenira opštine

0

ROGATICA – U prostorijama Turističke organizacije opštine Rogatica izloženo je 13 suvernira od kojih će jedan u srijedu, 8. aprila, biti izabran za zvanični suvenir opštine.

Direktor Turističke organizacije opštine Rogatica Nebojša Golić rekao je Srni da će o izboru zvaničnog suvenira opštine odlučiti komisija ove organizacije na osnovu prijedloga građana i mišljenja lokalne vlasti.

Golić je naveo da su u toku pripreme za izgradnju visećeg mosta na rijeci Prači, dužine 20 metara, te da će opština za te radove izdvojiti 10.000 KM iz programa kapitalnih investicija.

On je naveo da bi ovaj viseći most bio u blizini ulaza u dvije pećine Banj stijena i Govjestica.

Golić je napomenuo da su turistički potencijali opštine Rogatica predstavljeni na sajmu privrede i turizma zapadne Srbije, koji je proteklih dana održan u Valjevu.

On je dodao da je na sajmu prikazan dokumentarni film pod nazivom „Spokoj kraja“, autora Milana Nikodijevića iz Vrnjačke Banje o zločinu nad 6.000 srpskih civila u aprilu 1942. godine u Starom Brodu kod Višegrada.

Na sajmu je, kako je rekao, predstavljena knjiga pod nazivom „Zaboravljeni zločini -Stari Brod“ o zločinima ustaša Jure Francetića u ovome mjestu u aprilu 1942. godine, u izdanju izdavačke kuće „Dabar“ Mitropolije dabrobosanske.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare