U Srednjoškolski centar na Sokocu upisano 117 učenika

0

SOKOLAC – Prve razrede u Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ ukupno je upisalo 117 učenika – 88 u školi na Sokocu i 29 u Područnom odjeljenju na Han Pijesku.

Direktor Srednjoškolskog centra Miroslav Maksimović rekao je Srni da su u školi na Sokocu po 24 učenika upisala Gimnaziju opšteg smjera, Gimnaziju računarsko-informatičkog smjera i zanimanje ekonomski tehničar, dok je 16 učenika upisalo zanimanje šumarski tehničar.

On je naveo da je na Han Pijesku upisano 20 učenika u Gimnaziju opšteg smjera i devet učenika u odjeljenje šumarskih tehničara.

Zbog nedovljnog broja učenika za zanimanje šumarski tehničar, Maksimović je naveo da je rukovodstvo škole zatražilo saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske za formiranje odjeljenja sa manjim brojem učenika.

On se nada da će biti udovoljeno zahtjevu škole, jer Han Pijesak spada u red nerazvijenih opština.

„Zadovoljni smo upisom 117 učenika u narednu školsku godinu, s obzirom na to da je u 2019/2020.godini u našem srednjoškolskom centru školu završilo 99 učenika“, istakao je Maksimović.

Prema planu upisa, prve razrede u Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ u školi na Sokocu i Područnom odjeljenju na Han Pijesku moglo je upisati 130 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare