Raspisan javni poziv za dodjelu nepovratnih sredstava

0
istocno

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Opština Istočno Novo Sarajevo raspisala je javni poziv za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava za podršku privredi s ciljem ublažavanja negativnih posljedica uzrokovanih pandemijom virusa korona, a iznos raspoloživih sredstva iznosi 120.000 KM.

Specifični ciljevi programa su povratak na isti broj otvorenih privrednih subjekata kao i prije izbijanja krize, uticati na smanjenje troškova koji su opteretili privredne subjekte zbog proglašenja pandemije i uvođenja restriktivnih mjera.

Ciljevi su i podržati privredne subjekte u nabavci sredstava za otpočinjanje poslovanja kroz podršku za nabavku osnovnih i obrtnih sredstava, zatim omogućiti nastavak i povećanje investicione aktivnosti ili smanjiti njen pad, te poboljšanje narušenog privrednog ambijenta, navedeno je u javnom pozivu koji je objavljen na zvaničnoj stranici opštine Istočno Novo Sarajevo.

Raspodjela nepovratnih podsticajnih sredstava odnosi se na podršku za održavanje likvidnosti i nabavku opreme, izgradnju i adaptaciju objekata i druga ulaganja u osnovna sredstva u iznosu od 70.000 KM.

Za podršku za održavanje likvidnosti i nabavku obrtnih sredstava za preduzetničke djelatnosti predviđeno je 50.000 KM. Pojedinačni iznos pomoći po jednom privrednom subjektu je u maksimalnom iznosu do 1.500 KM.

Javni poziv je otvoren do 31. jula do 15.00 časova, a sve detalje o neophodnoj dokumentaciji za prijavu zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnoj stranici opštine Istočno Novo Sarajevo ili se informišu u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti ove lokalne zajednice putem telefona 057/ 340-836.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare