U selu Dobrouščići ponestaje hrane i lijekova

0

ROGATICA – Na području opština Rogatica, Han Pijesak i Sokolac neprohodni su putevi prema više sela i zaselaka, a zbog snježnih padavina u rogatičkom selu Dobrouščići ponestaje hrane i lijekova. Načelnik Opštinskog štaba Civilne zaštite u Rogatici Milenko Janković rekao je Srni da će tokom dana lijekovi i hrana biti dopremljeni za sedam domaćinstava u tom selu.

Janković je rekao da su zbog snježnih nanosa i dalje neprohodni putevi do šest sela i 15 zaselaka, a na terenu je devet mašina koje rade na prohodnosti ovih putnih pravaca.

Na području opštine Rogatica noćas je palo 20 centimetara novog snijega tako da će putni pravci u 10 mjesnih zajednica biti ponovo čišćeni.

Prema Jankovićevim riječima, na farmi goveda Planinskog dobra „Borike“ zaleđena je voda, a stoka se poji tako što se topi snijeg, jer cisterna ne može da dopremi vodu. Cijelo područje opštine ima struju.

Zamjenik komandanta Štaba Civilne zaštite u Han Pijesku Mile Golijan rekao je Srni da su u ovoj opštini neprohodni putevi do devet sela u Mjesnim zajednicama Pjenovac i Podžeplje, a tri mašine su na terenu i čiste puteve, dok su dvije u kvaru.

Golijan je naveo da u centru Han Pijeska ima struje i vode, kao i na izvorištima Kraljeva gora i Štekavac.

Na području opštine Sokolac neprohodno je oko 25 sela i zaselaka, a šest mašina je na terenu i radi na deblokadi ovih sela.

Stručni saradnik za lokalne puteve Milanko Dobrilović rekao je da su neprohodne dionice Bare – Radakovina, Bare – Slana bara, Pavičići – Kazimerići, Pavičići – Nepravdići i druga sela.

Željka Kovačević iz Regionalnog štaba Civilne zaštite rekla je Srni da cijelo područje opštine ima struje i vode.

U sve tri opštine nema novih dojava o bolesnim i promrzli licima.


(www.palelive.com / Srna / foto: www.058.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare