U Sarajevu pretučeni motoristi iz Čačka, policija nije reagovala

0

Petorica mladića iz Čačka prijavila je danas Policijskoj stanici Pale da ih je u Sarajevu pretukla grupa od najmanje 20 mladića, potvrdila je Srni portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Prema njenim riječima, pretučeni Čačani su u izjavi policiji na Palama naveli da ih je policija Kantona Sarajevo nakon incidenta samo propratila do entitetske linije i da je to bilo sve što je uradila.

Motociklista Nebojša /61/, jedan od članova Moto kluba „Čoper“ iz Čačka koji su napadnuti danas u Sarajevu, rekao je da su im napadači psovali „četnički majku“ i prijetili da će ih poklati.

On je ispričao novinarima da su čačanski motociklisti došli da posjete Sarajevo, da su prethodno parkirali motore, prošetali do Vječne vatre u centru Sarajeva i u povratku ih je kod džamije napao visok plav muškarac, sa bradom.

Prema njegovim riječima, napadač je prišao jednom od motociklista koji je na sebi imao prsluk, ispod kojeg je virila majica sa srpskim grbom /dvoglavi orao/ i psovao mu „četničku majku“.

Nebojša, čije puni identitet nije saopšten iz bezbjednosnih razloga, rekao da je su se napadaču prvo pridružila još četvorica nepoznatih lica, koji su uz psovku prijetili motoristima da će ih poklati, te da neće uspjeti izaći iz Sarajeva.

On je naveo da je motociklista skinuo majicu koju su četvorica nepoznatih muškaraca iscijepala, nakon čega su im se pritružilo više od 20 ljudi koji su počeli da tuku Čačane.

Nebojša je rekao da motociklisti nisu znali gdje da bježe, te da je on ušao u jednu prodavnicu i zatražio pomoć, međutim, bio je izbačen iz nje.

Prema njegovim riječima, na mjesto napada prvo su došla četiri policajca, zatim još dva, koji su počeli da pišu šta se dogodilo. Čuo je da razgovaraju preko motorole sa nekim ko je rekao policajcima da motocikliste izvedu iz Sarajeva, a da zatim pocijepaju zapisnik i da ne pišu prijave.

Nebojša je rekao da je od jednog prolaznika čuo da je kompletno mjesto napada pokriveno kamerama.

Prema njegovim riječima, motociklisti su, nakon što su smjestili u bolnicu svog najteže povrijeđenog kolegu, došli u Stanicu policije Pale, da daju izjavu o svemu što im se desilo u Sarajevu.

Petoricu članova Moto kluba „Čoper“ iz Čačka pretuklo je pored Begove džamije u Sarajevu 30-ak ljudi, koji su u toj tuči jednog motociklistu teže povrijedili.

„Najteže povrijeđenom motociklisti slomljen je zub i nos, bio je sav u krvi, nismo mogli da mu zaustavimo krvarenje. Čak ni ljekari iz Hitne pomoći nisu u tom euspjeli, jer je riječ o čovjeku koji ima dijabetes i visok pritisak“, dodao je Nebojša.

Povrijeđeni Čačanin u stabilnom stanju

Motociklista iz Čačka, koji se nakon napada u federalnom Sarajevu oporavlja u Bolnici Istočno Sarajevo, u stabilnom je stanju i nije životno ugrožen, pa bi mogao biti sutra otpušten na kućno liječenje, rekao je Srni ljekar Đorđe Pejić.

Pejić je potvrdio da je pacijent zadobio površinske povrede mekog tkiva lica, da ima nakupine krvi u desnom sinusu, te da mu odgovarajućom terapijom nastoje smanjiti otok.

„On je noć proveo stabilno, ali problem predstavlja povećana vrijednost šećera u krvi, koju pacijent ima od ranije, a što nastojimo da stabilizujemo. Zbog toga ćemo ga i danas zadržati na liječenju. Pacijent će, najvjerovatnije, sutra biti otpušten“, rekao je Pejić.

Petorica motociklista iz Čačka prijavila su juče Policijskoj stanici Pale da ih je u Sarajevu pretukla grupa od najmanje 20 mladića.

Dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo danas je rekao Srni da „povrijeđeni nije prijavio ovaj slučaj i da je odbio saradnju sa policijom“, dok napadnuti motociklisti tvrde da su ih nakon incidenta kantonalni policajci samo propratili do entitetske linije.

Motociklista Nebojša /61/, jedan od članova Moto kluba „Čoper“ iz Čačka koji su napadnuti u Sarajevu, rekao je da su im napadači psovali „četnički majku“ i prijetili da će ih poklati.

Prema njegovim riječima, napadač je prišao jednom od motociklista koji je na sebi imao prsluk, ispod kojeg je virila majica sa srpskim grbom /dvoglavi orao/ i psovao mu „četničku majku“.

On je ispričao da su na mjesto napada prvo došla četiri policajca, zatim još dva, koji su počeli da pišu šta se dogodilo. Čuo je da razgovaraju preko motorole sa nekim ko je rekao policajcima da motocikliste izvedu iz Sarajeva, a da zatim pocijepaju zapisnik i da ne pišu prijave.

Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je juče Srni da su pretučeni Čačani u izjavi policiji na Palama naveli da ih je policija Kantona Sarajevo nakon incidenta samo propratila do entitetske linije i da je to bilo sve što je uradila.

Federalni mediji su javili da su bajkere iz Srbije juče napali navijači Fudbalskog kluba „Sarajevo“ – „Horde zla“ u blizini Sebilja na Baščaršiji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare