U proteklih osam mjeseci bez poginulih u saobraćaju

0

SOKOLAC – Na području opštine Sokolac tokom prethodnih osam mjeseci zabilježeno je blago smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i nije bilo poginulih, izjavio je komandir Policijske stanice Sokolac Radovan Šarenac.

Šarenac je dodao i da se od početka ovog mjeseca sprovodi niz mjera u okviru akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju” povodom početka nove školske godine.

Nakon sjednice Foruma za bezbjednost opštine Sokolac, on je rekao novinarima da je stanje bezbjednosti u ovoj lokalnoj zajednici zadovoljavajuće, kako u oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira, tako i u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Šarenac je naveo da u proteklih osam mjeseci na području opštine Sokolac nije evidentirano nijedno krivično djelo koje bi “zavrijedilo veću pažnju javnosti”.

“U proteklom periodu imali smo evidentoirano 61 krivično djelo i sva su uglavnom iz oblasti opšteg kriminaliteta, ali kod narušavanja javnog reda i mira bilježimo 33 prekršaja, što je blagi rast za 13 prekršaja u odnosu na isti period prošle godine”, naveo je Šarenac.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, koji je i predsjednik Foruma za bezbjednost ove lokalne zajednice, podsjetio je da se ovakvi sastanci održavaju svaka tri mjeseca, te da je današnji održan povodom početka nove školske godine i potrebe povećane aktivnosti s ciljem bezbjednosti učenika i djece.

Bjelica je naveo da je opština Sokolac pokrivena video-nadzorom, kao i druge opštine u okviru grada Istočno Sarajevo, te najavio da će na Sokocu biti postavljen i stalni radar za praćenje brzine motornih vozila.

On je naglasio da svi subjekti u lokalnoj zajednici treba zajedno da rade na bezbjednosti građana i njihove imovine.

“Markirali smo nekoliko tačaka u gradskom naselju gdje treba da bude postavljena određena vertikalna i horizontalna signalizacija, posebno kada je riječ o lokacijama gdje se kreću učenici”, rekao je Bjelica.

On je naveo da će biti razmotrena mogućnost postavljanja ležećih policajaca, saobraćajnih znakova u blizini škola škola, da bi se blagovremeno upozorili vozači na potrebu samanjenja brzine.

Sastanku Foruma za bezbjednost opštine Sokolac prisustvovali su predstavnici Policijske stanice Sokolac, lokalne uprave, svih obrazovnih, vaspitnih, zdravstvenih ustanova, Centra za socijalni rad i preduzeća koja se bave prevozom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments