U program pripreme za polazak u školu prijavljeno 99 djece

0

Dječiji centar „Buba mara“ na Palama i ove godine organizuje tromjesečni program pripreme djece za polazak u osnovnu školu u školskoj 2016/2017. godini, rekla je Srni direktor Slava Brezo.
Brezo je istakla da je do danas, kada se i završava upis, prijavljeno 99 mališana.

„To je tromjesečni pripremni program pred polazak u školu, koji počinje početkom marta, a djeca će biti podijeljena u grupe koje će raditi svaki radni dan po tri časa“, istakla je ona.

Brezo je dodala da će djecu pokušati da uključe u sve projekte koje provode u Centru, među kojima je i učenje engleskog jezika.

Cijena je 30 KM mjesečno, dok je za višečlane porodice sa troje i četvoro djece besplatno.

Ona je naglasila da Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske snosi troškove obezbjeđenja vaspitača koji su na Birou za zapošljavanje, a obezbjeđuje i potrebna sredstva za rad.

Brezo je naglasila da od septembra prošle godine imaju i 30 djece predškolskog uzrasta na cjelodnevnom boravku, koja će u obdaništu boraviti do jula.

Prema njenim riječima, u dječijem centru „Buba mara“ imaju oko 150 upisane djece, a cijena za cjelodnevni boravak je 150 KM. Drugo djete ima popust od 70 odsto, a osnivač obdaništa, opština Pale, donijela je odluku da svako treće ili četvrto djete iz porodice boravi besplatno. Produženi boravak košta 120 KM.

„Imali smo jednu grupu ‘igraonica’ gdje djeca borave po tri sata i cijena je 40 KM, a u septembru, oktobru i novembru prošle godine je bilo besplatno“, rekla je Brezo.

Ona kaže da im je kapacitet popunjen i da već imaju listu čekanja na kojoj je dvadesetak djece.

Brezo je istakla da im je cilj da stvore što bolje uslove za boravak djece, tako da će ovu godinu posvetiti rekonstrukciji Centra.

Prema njenim riječima, kroz projekat Razvojne agencije vrijednosti oko 100.000 KM, od čega će opština Pale učestvovati sa 25.000 KM, uradiće zamjenu krova, stolarije i fasadu.

Ambasada SAD u BiH je kroz projekat spoljašnjeg uređenja obdaništa obezbijedila 15.000 dolara za rekonstrukciju ograde i parka, a jedan dio i za sanitarni čvor.

Brezo je istakla dobru saradnju sa resornim ministarstvom i opštinom Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare