U požarima izgorjelo šest stubova dalekovoda

0

VIŠEGRAD – U požarima prethodnih dana na području opštine Višegrad izgorjelo je šest stubova dalekovoda tako da su mnoga sela nakratko ostala bez struje, rekao je upravnik radne jedinice „Elektrodistribucije“ u Višegradu Radojko Stašević.

„Stradaju stubovi obično na nepristupačnim terenima pa treba dosta vremena da ih zamijenimo“, dodao je Stašević.

Direktor Šumskog gazdinstva „Panos“ Milan Cvijetić kaže da se u Mjesnoj zajednici Prelovo pojavio piroman koji je pokušao da podmetne požar na 30 mjesta u gustoj borovoj šumi.

„Šumski požari nastaju uglavnom kad seljaci pale korov po livadama. Naša osmatračka služba je uspjela da na vrijeme registruje sve požarišta pa smo ih lokalizovali da ne bi zahvatili veće komplekse šuma“, rekao je Cvijetić.

Policija i vatrogasci traže tješnju i kvalitetniju saradnju između svih faktora koji mogu preventivno djelovati da do požara ne dođe.

„Zalažemo se da se opštinskom odlukom zabrani paljenje korova po livadama i oko okućnica kako ne bi došlo do požara“, rekao je zamjenik komandira Policijske stanice u Višegradu Vučeta Šipčić.

Načelnik opštine Tomislav Popović na sastanku sa predstavnicima Policijske stanice, Teritorijalne vatrogasne jedinice, Šumskog gazdinstva „Panos“ i „Elektrodistribucije“ apelovao je da građani vode računa da ne izazovu požare koji nanose velike materijalne štete na šumama, a mogu ugroziti i ljudske živote.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments