U ponedjeljak prijem dokumenata za drugi upisni rok

0

Na fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu u ponedjeljak, 25. avgusta, počinje prijavljivanje kandidata za upis u drugom upisnom roku na neko od 1.813 slobodnih mjesta u školskoj 2014/2015. godini, izjavio je Srni vršilac dužnosti rektora Univerziteta Radoslav Grujić.

Prema njegovim riječima, prijavljivanje kandidata završava se 29. avgusta, a polaganje prijemnog ispita na svih 17 fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu predviđeno je za 1. septembar.

„Od 1.813 slobodnih mjesta za upis u drugom roku, 462 se finansiraju iz budžeta, 931 je sufinansirajuće, 411 mjesta je za vanredne studente i devet za strane državljane“, naveo je Grujić.

On je podsjetio da su u prvom upisnom roku popunjena sva mjesta na studijskim programima Medicina i Stomatologija na Medicinskom Fakultetu u Foči, te na nekim studijskim programima Filozofskog fakulteta na Palama na koje se prima manji broj studenata.

„Na Medicinskom fakultetu u Foči slobodnih mjesta ima na studijskim programima Specijalna edukacija i rehabilitacija, te Zdravstvena njega“, rekao je Grujić.

Na Akademiji likovnih umjetnosti ostalo je slobodnih 19 mjesta za upis u drugom roku, na Elektrotehničkom fakultetu 74, na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu 247 i na Ekonomskom fakultetu u Brčkom 87 mjesta.

Slobodnih mjesta za upis – 99 ima i na Mašinskom fakultetu, na Muzičkoj akademiji slobodno je 21 mjesto, na Pedagoškom fakultetu 130, Poljoprivrednom fakultetu 87, Pravnom fakultetu 132, Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu 110, Tehnološkom fakultetu 159, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta 90, te Fakultetu za proizvodnju i menadžment 21.

Na različitim studijskim programima Filozofskog fakulteta ukupno je slobodno 315 mjesta, na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini 22 i na Saobraćajnom fakultetu u Doboju 159.

Rezultati prijemnog ispita biće objavljeni do 5. septembra, a upis primljenih kandidata od 8. do 12. septembra.

Konkurs za upis studenata na drugi ciklus studija biće objavljen u drugoj polovini septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments