U ponedjeljak održana izložba slika prodajnog karaktera SŠC Pale

0

U Palama je u ponedjeljak 22. aprila 2013. godine u 19.00 časova u Kulturnom centru Pale, održana prodajna izložba učeničkih radova Likovne sekcije SŠC Pale. Učenici Likovne sekcije su se pridružili projektu „Svi imamo jednaka prava na obrazovanje“ u organizaciji KulturKontakt Austrija.
U okviru ovog projekta održana je i prva priredba 15. marta 2013. godine u Kulturnom centru. Cilj projekta je prikupljanje novčanih sredstava za obogaćivanje kljižnog fonda biblioteke SŠC Pale.

Druga manifestacija u okviru projekta „Svi imamo jednaka prava na obrazovanje“ bila je prodajnog karaktera. U prvom dijelu večeri, učenici su priredili kratak program za sve prisutne. Program su otvorili pjesmom u izvođenju članova hora pri Filozofskom fakultetu. Učenica SŠC Pale Jovana Zeljaja je prisutnima predstavila dosadašnji rad Turističke škole i njihovu saradnju sa KulturKontakt-om Austrija. Tokom večeri su se čuli zvuci gitare u rukama mladih svirača Ognjena Vučkovića i Boška Krljaša.

Prisutni su mogli kupiti djela mladih slikara, a ujedno i vidjeti njihove dosadašnje radove. Učenici SŠC Pale sa posebnim talentom za umjetnost su: Jelena Šarović, Ognjen Maletić, Slađana Prorok, Anja Grujić, Anja Medić, Milan Lučić, Tamara Koroman i Milica Čajević. Sa njima je radio profesor Branislav Kovačević.

Učesnici projekta „Svi imamo jednaka prava na obrazovanje“ su učenici turističke škole SŠC Pale: Jovana Zeljaja, Stefan Radović, Ognjen Vučković i Aleksandar Vladičić. Nosioci projektnog tima su profesori: Aleksandar Teletina, Slavica Pavičević i Rada Tomčić. Treba naglasiti i maksimalnu podršku u realizaciji ovog projekta od strane menadžmenta škole SŠC Pale gospodina Dragomira Jovanovića.

Priključivanjem projektu, mladi umjetnici su dali svoj doprinos i podršku svojim prijateljima. Mladost je ponovo pokazala da ima talenta i da može sve, samo ako joj damo šansu.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/prodajna-izlozba-ssc-pale-april-2013/] width=[54] height=[54] title=[Iložba slika prodajnog karaktera SŠC Pale] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / J.Z.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare