U pola godine ostvaren suficit od 3.083 KM

0

VLASENICA – Odbornici Skupštine opštine Vlasenica usvojili su polugodišnji izvještaj o izvršenju opštinskog budžeta, na osnovu kojeg je ova lokalna zajednica poslovala pozitivno i ostvarila budžetski suficit u iznosu od 3.083 KM.

U izvještaju, koji je prezentovan odbornicima, navedeno je da su u šest mjeseci ove godine prihodi budžeta ostvareni u iznosu od 2.300.989 KM, dok su rashodi iznosili 2.297.906 KM.

Komentarišući izvještaj, načelnik Odjeljenja za finansije opštine Vlasenica Marko Todorović rekao je Srni da su budžetska sredstva trošena namjenski i u skladu sa planom.

„Mi smo se, kao odgovorna vlast, vodili načelima racionalnosti i odgovornosti. Nešto manji od očekivanog je prihod od indirektnih poreza, ali to je bilo i za očekivati jer je prvi budžetski kvartal uvijek nešto lošiji. Najveće izdatke smo imali za projektnu dokumentaciju jer želimo da stvorimo povoljnije uslove za potencijalne investitore“, naveo je Todorović.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević istakao je da je najvažnije to da se lokalna vlast „držala“ budžetskog okvira i da je on realizovan u planiranom iznosu.

„Važno je reći i da smo sve planirane grantove za određene socijalne katogorije višestruko `prebacili` u poređenju sa ranijim periodom i da, uz sve troškove, imamo i dodatne investicije“, naglasio je Kraljević.

Opština Vlasenica je u ovoj godini planirala budžetski okvir u iznosu od 4.695.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare