U planu projekat elektronske uprave i pisarnice

0

VIŠEGRAD – Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rašić, koja je danas posjetila Višegrad, i načelnik ove opštine Tomislav Popović pokrenuli su inicijativu za uvođenje elektronske uprave u opštinsku administraciju.
Ovaj projekat podrazumijeva da kompletna dokumentacija bude dostupna strankama na šalterima uslužnog centra i izdavanje dokumenata za svega nekoliko minuta.

Na sastanku Rešićeve i Popovića istaknuto je da će, ukoliko ovaj projekat bude realizovan, oština Višegrad biti prva u Republici Srpskoj koja na ovakav način posluje sa građanima.

„Ovaj sistem uveden je u Vladi Republike Srpske, pa će delegacija opštine uskoro otputovati u Banjaluku da bi se upoznala o prednostima projekta i kako da ga što lakše provedu u svojoj lokalnoj zajednici“, rekla je Rašićeva.

Načelnik opštine Višegrad najavio je da će u okviru ovog projekta biti uvedena i elektronska pisarnica koja će omogućiti da stranke brže i kvalitetnije dođu do dokumenata.

„Time će se u svakom trenutku znati stanje rješavanja pojedinih dokumentata, vrijeme izdavanja, kao i ažurnost opštinskih radnika“, rekao je Popović.

Rašićeva je pohvalila rad ove lokalne zajednice, posebno kada je riječ o realizaciji kapitalnih projekata.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare