U petak predstavljanje „Škole izvrsnosti“

0

U Srednjoškolskom centru na Palama u petak, 2. decembra, biće predstavljena „Škola izvrsnosti u oblasti prevencije nasilja i promocije zdravlja u Republici Srpskoj“, najavljeno je iz „Forum teatra“ Istočno Sarajevo.

Cilj je predstaviti izuzetne rezultate koji su postignuti u Istočnom Sarajevu, a koji uključuju jačanje kapaciteta škole da provodi jedan od 12 najboljih svjetskih naučno utemeljenih obrazovnih programa za mlade „Program ipsilon“ /Y/ koji je razvila organizacija „Ker internešnel“.

Ovaj program predviđa postizanje standarda izvrsnosti koji su preduslov za sticanje statusa „škole izvrsnosti“, predstavljanje jednog od najpoznatijih i najsavremenijih programa prevencije nasilja na nivou gradova/zajednica – metodologija Zajednice koje brinu, a koji se provodi u Istočnom Sarajevu.

Aktivnost se realizuje u okviru projekta „Primjena sveobuhvatnog socio-ekološkog i modela zasnovanog na aktivnom učešću zajednica u eliminaciji nasilja nad ženama u BiH“ koji finansira UN Vumen /Women/ BiH, a u Istočnom Sarajevu sprovodi „Forum teatar“.

U okviru predstavljanja „Škole izvrsnosti“, opština Pale i „Forum teatar“ iz Istočnog Sarajeva potpisaće Memorandum o saradnji koji definiše načine međusobne saradnje u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i sinhronizovanog doprinosa prevenciji nasilja nad ženama, nasilja kojem su izložena djeca i mladi i postizanju većeg stepena rodne ravnopravnosti.

Potpisivanje memoranduma biće obavljeno u kabinetu Srednjoškolskog centra Pale u 11.00 časova, dok je predstavljanje „Škole izvrsnosti“ u 11.30 časova.

Izjave za novinare planirane su u 11.40 časova.

(www.palelive.com / Srna / Foto: SŠC Pale/Fb)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare