U Palama uskoro izgradnja jednog od najvećih nebodera u jugoistočnoj Evropi

0

Na području užeg gradskog jezgra, koje pokriva Regulacioni plan “Pale centar”, na lokaciji nekadašnje pilane u Palama, početkom ljeta počinje izgradnja jednog od najvećih i najljepših nebodera u jugoistočnoj Evropi.

Jedno od najvećih gradilišta u Bosni i Hercegovini uskoro će biti bogatije i za projekat pod nazivom “Recta”, vrijednosti 80 miliona evra, koji će investirati britanska firma “Recta Sky”.

Direktor kompanije “Recta Sky” Robin Persi je za vijesti u ogledalu našeg portala izjavio da je riječ o projektu od izuzetnog značaja za Sarajevsko-romanijsku regiju, koji će samo u poslovnom dijelu, zaposliti preko 300 ljudi.

“Sarajevsko-romanijska regija je najveće tržište u Bosni i Hercegovini i cilj nam je da u našem poslovnom objektu smjestimo što više kompanija”, izjavio je Persi.

Novi projekat “Recta” je predstavljen danas u sali SO Pale, a na izgradnji ovog objekta će učestvovati nekoliko firmi iz regiona.

Velika investicija u opštini Pale, rezultat je velikih napora lokalne zajednice da ulagačima ponudi što povoljnije uslove za investiranje. U proteklim godinama na području ove opštine je ralizovan veliki broj projekata, među kojima je značajna sredstva uložila Vlade Republike Srpske.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments