U Palama obilježen Dan boraca

0

Služenjem parastosa srpskim borcima poginulim tokom odbrambeno-otadžbinskog rata, polaganjem cvijeća i svečanom akademijom danas je na Palama obilježen Dan boraca, odnosno 20 godina od osnivanja Boračke organizacije Republike Srpske.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina istakao je da se na Dan boraca datum treba sjetiti onih koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske i odbranu srpskog naroda.

On je naglasio da su pripadnici Vojske Republike Srpske sa područja opštine Pale dali značajan doprinos u odbrani srpskog naroda, teritorije i stvaranju Srpske.

Parađina je podsjetio da je više od 300 poginulih boraca sa područja Pala ugradilo svoje živote u temelje Republike Srpske.

„Nismo zadovoljni društvenom pozicijom Boračke organizacije, kao ni zapošljavanjem djece poginulih boraca. To mora biti prioritet i obaveza i lokalne zajednice i republičkih institucija“, rekao je Parađina.

Prema njegovim riječima, Boračka organizacija Pale, putem Programa stambenog zbrinjavanja, još prije dvije i po godine stambeno je zbrinula sve iz prioritetnih grupa, a dio korisnika uskoro će dobiti bespovratna sredstva za rješavanje tog pitanja.

Na svečanoj akademiji dodijeljene su nagrade učenicima osnovnih škola za najbolji literarni i likovni rad o temi iz ratne prošlosti.

Prvo mjesto za najbolji likovni rad osvojio je učenik osmog razreda Nemanja Jovičić iz Osnovne škole „Mokro“, a najbolji literarni rad je učenice devetog razreda škole „Mokro“ Ivane Jugović. Učenicima i njihovim nastavnicima dodijeljene su skromne nagrade.

Parađina je istakao da se i na ovaj način nastoje njegovati vrijednosti odbrambeno-otadžbinskog rata kroz buduće naraštaje.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/dan-boraca-2013/] width=[54] height=[54] title=[Dan boraca] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare