U Palama obilježen 9. januar Dan Republike Srpske

0

Polaganjem vijenaca na Centralno spomen-obilježje borcima poginulim u proteklom ratu i proslavom na ulicama juče je u Palama obilježen 9. januar Dan Republike Srpske.

Predstavnici opštine Pale i Boračke organizacije, položili su vijence na spomen-obilježje borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.


„Danas obilježavamo 25 godina postojanja Republike Srpske i ovo je poseban dan za opštinu Pale, jer je Republika Srpska tu stvorena, rođena i odbranjena“, poručio je potpredsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica.


Ulicama Pala su prodefilovali automobili okićeni srpskim trobojkama. Mladi su na taj način poručili da obilježavanje 9. januara Dana Republike Srpske niko neće i ne može zabraniti.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija povodom 9. januara, Dana Republike Srpske organizovao je prijem za predstavnike političkog i privrednog života.

Samardžija je rekao da je rodno mjesto Republike Srpske Istočno Sarajevo, odnosno opština Pale koja je u sastavu grada, gdje su osnovane i druge značajne institucije kao što je Vlada Srpske, Radio-televizija Republike Srpske i Novinska agencija Republike Srpske – SRNA.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je Dan Republike Srpske svetinja.

„Gdje god se slavi i obilježava Dan Republike naša je dužnost da budemo prisutni. Srećan sam što sam ovdje prisutan kao načelnik opštine Pale gdje je stvarana Republika Srpska. Kada su 1992. godine patriote stvarale Srpsku nisu ni znali kojeg su političkog opredjeljenja, već su srcem stvarali državu koja je ostavljena nama da je čuvamo“, naglasio je Jugović.


Nizom proslava i manifestacija i u drugim gradovima Republike Srpske je obilježen 9. januar Dan Republike Srpske.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare