Programom „Srpskoj za rođendan“ obilježen 9. januar

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu večeras je prigodnim programom „Srpskoj za rođendan“ obilježen 9. januar, Dan Republike Srpske, U organizaciji Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.
Talentovani osnovci i srednjoškolci Istočnog Sarajeva izveli su prigodan program uz recitale i pjesmu Republici Srpskoj.

Nastupile se etno grupe KUD „Slavija“, a pročitan je i sastav učenika Osnovne škole „Sveti Sava“ Čedomira Škobe „Moja otadžbina“ koji je osvojio nagradu.

Direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladen Janković čestitao je svim građanima Republike Srpske njen 25. rođendan, ističući da se večerašnjim programom Istočno Sarajevo pridružilo Banjaluci u proslavi Dana Republike.

„Nadamo se da ćemo i narednih godina slaviti i na najljepši mogući način slaviti Dan Republike“, dodao je on.

Učenica Srednje muzičke škole u Istočnom Sarajevu Maja Buha, koja je nastupila u programu „Srpskoj za rođendan“ smatra da je obilježavanje 9. januara najbolji mogući povod da se mladi prisjete na sve one koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske.

„Moramo da održimo Republiku Srpsku da je poštujemo, volimo i borimo se za nju a obilježavanje 9. januara rođendana svih nas je i prilika da naprvimo veliko slavlje“, smatra Nevena Draganić učenica Srednje škole „28. juni“ i učesnica večerašnjeg programa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare