U ovoj godini evidentirano 127 požara

0

SOKOLAC – Na Sokocu je danas održan sastanak članova Područnog odjeljenja Civilne zaštite na kome je istaknuto da je u ovoj godini evidentirano 127 požara na području koje pokriva ovo odjeljenje.
Načelnik ovog odjeljenja, koje pokriva 12 opština sarajevsko-romanijske i gornjo-drinske regije, Željka Kovačević istakla je na sastanku da je kod 90 požara gorjela šuma i nisko rastinje, a 37 požara je bilo na objektima.

Ona je napomenula da je na području opštine Sokolac u ovoj godini bilo najviše, 28 požara.

Prema njenim riječima, u prošloj godini na području koje pokriva ovo odjeljenje, evidentirano je 260 požara, a posljedica po stanovništvo nije bilo.

Načelnik Ojeljenja za planiranje i mjere u Republičkoj upravi Civilne zaštite Predrag Slijepčević istakao je na sastanku da na zaštiti i spašavanju od šumskih požara u preventivnom dijelu, najviše obaveza imaju šumska gazdinstva i ako ova gazdinstva urade sve kako je zakonom propisano, male su mogućnosti izbijanja požara.

Pomoćnik direktora Republičke uprave Civilne zaštite za organizaciju, planiranje i mjere Željko Janković istakao je na sastanku da je urađen Nacrt zakona zaštite od požara, a preuzete su obaveze da budu urađene izmjene i dopune Zakona o zaštiti i spašavanju.

Na sastanku se razgovaralo o planu odbrane od poplava u ovoj godini.

Sastanku su prisustvovali rukovodioci opštinskih službi civilnih zaštita, predstavnici šumskih gazdinstava i vatrogasnih društava.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare