Potpisani ugovori o stipendijama sa 40 studenata

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević potpisao je u petak ugovore sa studentima sa područja opštine kojima su odobrene stipendije, a koji pohađaju visokoškolske ustanove u Republici Srpskoj, BiH i inostranstvu.

Kovačević je istakao da je opština dodijelila 40 stipendija, od toga 33 na osnovu postignutih rezultata studenata, pet su dobila djeca iz boračkih kategorija i dvije su iz oblasti socijalnih kategorija.

On je naglasio da je opština u budžetu za ovu godinu planirala 78.000 KM, da bi ta sredstva trebala biti i veća, ali da opština pomaže i Studentske domove i studentske organizacije i na taj način sarađuje sa akademskom zajednicom.

Kovačević je naglasio da je profesora Marka Đoga imenovao za savjetnika iz oblasti akademske zajednice i da se nada da će na ovaj način poboljšati saradnju i razvijati Univerzitet.

Jelena Đokić, student četvrte godine srpskog jezika i književnosti, istakla je da joj je prosjek ocjena 9,17 i da je ovo prvi put da dobije stipendiju, te zahvalila načelniku i opštini što podržavaju mlade i njihovo znanje.

Ona je naglasila da će stipendija pomoći njoj i njenoj porodici i to joj je još jedan podsticaj da u daljem školovanju bude još bolji student.

Na konkurs za stipendije mogli su se prijaviti studenti druge, treće, četvrte, pete i šeste godine studija, čiji je prosjek ocjena sedam i više, a koji nisu korisnici stipendije ili materijalno-finansijske pomoći po osnovu školovanja od drugog davaoca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare