U Opštini Pale potpisana „Dječija deklaracija“

0

Ujedinjene nacije su problem sigurnosti djece na cestama detektovale kao jedan od alarmantnih i pokrenule globalnu kampanju „Spasimo živote djece“ čiji je cilj da skrene pažnju javnosti na brojne opasnosti sa kojima se najmlađi učesnici svakodnevno susreću na ulicama.
Opština Pale, preko Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencije za bezbjednost saobraćaja uzela je učešće u ovoj globalnoj kampanji koja ima za cilj da puteve učini bezbjednim za djecu.

U okviru kampanje kreirana je i „Dječija deklaracija“ koju su zajedno sa načelnikom opštine Pale Miodragom Kovačevićem potpisali direktori osnovnih i srednje škole sa područja opštine kao i učenici i roditelji uključeni u projekat. Ovim činom opština Pale želi da promoviše i podrži ovu akciju i u saradnji sa školama definiše aktivnosti koje će doprinijeti povećanju sigurnosti djece na putu do škole.

Današnje potpisivanje „Dječije deklaracije“  iskorišteno je za konkretne razgovore i prijedloge direktora škola i učenika o načinima na koje lokalna zajednica može uticati na ovaj problem.

Tako su danas razmatrane mogućnosti otvaranja novog, bezbjednijeg ulaza u OŠ „Pale“ iz Ulice Milutina Milankovića, izgradnja pasarele na Magistralnom putu za učenike iz naselja Koran i postavljanje dodatnih ležećih policajaca kod Srednjoškolskog centra „Pale“.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/potpisivanje-djecije-deklaracije-pale-2016/] width=[87] height=[87] title=[U Opštini Pale potpisana „Dječija deklaracija“] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / D.B. / M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare