U okviru „Art vikenda“ odigrana predstava „Čekajući Marčela“

0

Udruženje ljubitelja umjetnosti Pale /ULJUP/ organizovalo je na Palama „Art vikend“ u okviru kojeg je u prepunoj dvorani Kulturnog centra odigrana predstava „Čekajući Marčela“ u izvođenju trebinjske Kulturne scene.

Predsjednik ULJUP-a Goran Šinik rekao je novinarima da je predstava „Čekajući Marčela“ urađena u koprodukciji teatra iz Bugojna „Fedra“ i trebinjske Kulturne scene „Male stvari“, a potpisnik režije i adaptacije je Željko Milošević koji je ujedno i glumac.

Osim Miloševića u predstavi je nastupio i glumac Vladan Popović.

„Ovo je 72. izvođenje predstave koja je već uveliko izašla iz regionalnih okvira i izvođena je u Austriji, Češkoj, Sloveniji…“, rekao je Šinik i dodao da je riječ o izuzetnoj tragikomičnoj priči o dvojici „luđaka“ koji u parku ludnice „ubijaju“ vrijeme tako što izmišljaju, igraju životne situacije i priče, pokušavajući na taj način da bar na trenutak pobjegnu od okrutne stvarnosti i sudbine koja ih je zadesila.

Šinik je naglasio da će večerasu u okviru „Art vikenda“ publika moći da vidi monodramu Nebojše Dugalića „Ispovest Dmitrija Karamazova“ koja je na Festivalu monodrame u Moskvi dobila nagradu „Srebrni vitez“.

Govoreći o planovima ULJUP-a za ovu godinu, Šinik je istakao da je Udruženje dobilo poziv iz Košica u Slovačkoj za učešće na respektabilnom festivalu „Zlatni prosjak“, gdje će se predstaviti svojom postavkom slika sa tri likovne kolonije, a u muzičkim dijelom festivala predstaviće se profesor gitare Tanja Popić sa etno pjesmama.

Šinik je naglasio da će Festival biti održan od 14. do 26. juna.

ULJUP će od 9. do 26. jula organizovati i tradicionalnu Likovnu koloniju na Palama, a u septembru još jedan pozorišni „Art vikend“.

Udruženje ljubitelja umjetnosti Pale organizuje manifestacije s ciljem promocije raznih oblasti umjetnosti, a zahvaljujući entuzijazmu njenih članova, svaku manifestaciju uspijevaju organizovati na respektabilnom nivou.

U toku godine prezentuju pet vidova umjetnosti – pozorište, film, književnost, muziku i likovnu umjetnost, a svoje djelovanje koncipirali su na organizovanju „Art vikenda“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare