U novembru manje saobraćajnih nesreća za 14 odsto

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na putevima na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevu u novembru su se dogodile 74 saobraćajne nesreće, što je za 12 nesreća ili 14 odsto manje u odnosu na isti mjesec prethodne godine, rekla je Srni portparol Centra Danka Tešić.
Tešićeva je istakla da se dogodila jedna nesreća sa smrtnim ishodom, dvije sa teško povrijeđenim i osam sa lakše povrijeđenim licima, dok su 63 sa materijalnom štetom.

Ona je naglasila da su u ovim nesrećama stradala 24 lica, od kojih jedno smrtno, devet je teže, a 21 lakše povrijeđeno.

„Ukupan broj stradalih lica u saobraćaju je veći za devet odsto u odnosu na uporedni period, smrtno stradalih je isti procenat, a teško povrijeđenih je 70 odsto manje“, rekla je ona.

Prema njenim riječima, u novembru je kontrolisano 4 985 vozila, iz saobraćaja je isključeno 185 vozača ili 20 odsto više u odnosu na uporedni period i 76 vozila.

Tešićeva je naglasila da su vozači najčešće isključivani zbog vožnje u alkoholisanom stanju – 159 vozača ili 86 odsto od ukupno isključenih iz saobraćaja.

Ona je dodala da su vozila isključivana uglavnom zbog isteka registracije preko 30 dana.

Tešićeva je navela da su u novembru registrovana i četiri samoubistva – dva na Sokocu i po jedno u Višegradu i Novom Goraždu, što je za dva samoubistva više u odnosu na isti mjesec protekle godine.

„Samoubistva su izvršila dva lica muškog i dva ženskog pola vatrenim oružjem i utapanjem“, napomenula je ona.

Govoreći o narušavanju javnog reda i mira, ona je dodala da je u novembru evidentirano 36 slučajeva u kojima je zabilježeno 45 prekršaja, što je u odnosu na uporedni period manje za 31,8 odsto.

Tešićeva je istakla da je u novembru CJB Istočno Sarajevo nadležnom tužilaštvima prijavio 84 krivična djela, što je za 15 odsto više u odnosu na uporedni period, od čega po nepoznatom počiniocu 27.

Prema njenim riječima, rasvjetljeno je ukupno 71 krivično djelo ili 84,52 odsto, a po nepoznatom počiniocu 14 ili 51,85 odsto.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare