U nove proizvodne programe uloženo 8,5 miliona KM

0

MILIĆI – Stručni kolegijum Kompanije „Boksit“ iz Milića ocijenio je da je devetomjesečno poslovanje u ovoj godini bilo veoma uspješno, ističući da je realizovano pet novih proizvodnih programa u koje je uloženo oko 8,5 miliona KM, uglavnom vlastitih sredstava, što je četiri puta više nego u istom periodu 2013. godine.

„Novi programi rezultirali su i novim zapošljavanjem, pa je od početka godine do kraja septembra posao u Kompaniji dobilo 199 lica, pretežno mladih koji su bili na listama zavoda za zapošljavanje, a među njima je 12 pripravnika sa fakultetskom diplomom. U odnosu na isti prošlogodišnji period, broj zaposlenih u Kompaniji je povećan za 21 odsto, a prosječna plata veća je za devet odsto“, saopšteno je danas iz kompanije „Boksit“.

Stručni kolegijum je konstatovao danas da su rezultati ostvareni u svim proizvodnim i uslužnim djelatnostima Kompanije bolji u poređenju sa istim periodom prošle godine, izuzev u Sektoru „Rudarstvo“ u kojem je isporučena nešto manja količina rude od planirane, zato što je strateški partner-prerađivač ove mineralne sirovine iz Zvornika imao problema na tržištu.

Predsjednik Kompanije Rajko Dukić ocijenio je da su uslovi u kojima „Boksit“ posluje teški, ali da je Kompanija za devet mjeseci uspjela da ostvari dobre ukupne rezulate.

On je dodao da je takav trend nastavljen i u oktobru, pa u Kompaniji očekuje još jednu uspješnu poslovnu godinu.

Stručni kolegijum usvojio je i osnovne koncepcije poslovnog plana Kompanije za 2015. godinu.

Predviđen je prosječan rast obima proizvodnje i usluga za oko 20 posto, a za isti procent planirano je povećanje prihoda i dobiti u odnosu na ovu godinu.

Planirana su i znatna ulaganja u nove proizvodne programe s ciljem povećanja produktivnosti i konkurentnosti, te novim zapošljavanjem, prvenstveno mlađe stručne radne snage.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare