U nove domove uselilo oko 100 brucoša

0

U novoizgrađene studentske domove na Palama uselilo je oko 100 brucoša, a ostali studenti biće useljeni kada upišu narednu godinu, rekao je Srni direktor Studentskog centra Pale Damjan Škipina.
Škipina je istakao da studenti za smještaj, hranu i pranje posteljine dva puta mjesečno plaćaju 125 KM.

„Vjerujemo da ćemo sa ovom cijenom ostati najjeftiniji u Republici Srpskoj, a i šire“, rekao je on i dodao da su trenutno u pregovorima sa OEBS-om da za djecu poginulih boraca i djecu iz porodica slabijeg imovinskog stanja, kojima roditelji nisu zaposleni, obezbijede popust na ovu cijenu.

Škipina je istakao da će u novim domovima imati i jediničnu cijenu obroka tako da studenti, shodno svojim obavezama i potrebama, mogu da uplate samo jedan ili sve obroke.

„Studenti će moći da uplate onoliko obroka koliko žele i koliko dana im je potrebno“, pojasnio je on i dodao da studenti koji su smješteni privatno mogu mjesečno da uplate 180 KM za tri obroka dnevno.

Škipina je istakao da u domove na Kalovitim Brdima i Stambulčiću neće useljavati studente, te da će zadržati dom na Koranu zbog dodatnih sadržaja, koji se odnose na sportske terene, magacinski prostor i kancelarije.

Izgradnja studentskih domova na Palama počela je u oktobru 2013. godine, a Vlada Republike Srpske preuzela je na sebe finansiranje ova dva objekta vrijednosti 12,7 miliona KM, koji su građeni po evropskim standardima.

Kapacitet dva objekta je 600 ležajeva i jedna kuhinja.

Na Palama djeluju Pravni, Ekonomski, Filozofski i Fakultet fizičke kulture, koje pohađa više hiljada studenata iz Republike Srpske, Federacije BiH, ali i okolnih zemalja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments