У нед‌јељу у Београду скуп поводом потписивања петиције за Резолуцију о геноциду над Србима у НДХ

0

БЕОГРАД – У Београду ће у нед‌јељу, 7. априла, бити одржан скуп подршке народној иницијативи поводом потписивања петиције за Резолуцију о геноциду над српским народом у Независној Држави Хрватској /НДХ/ у периоду од 1941. до 1945. године.

Скуп ће почети у 11.00 часова испред Цркве Светог Марка, у организацији Покрета Срба Крајишника.

Покрет Срба Крајишника позвао је грађане да присуствују овом скупу на којем ће бити потписивана петиција, чији је циљ да Скупштина Србије усвоји резолуцију о геноциду над српским народом у НДХ, етничком чишћењу и борби против ревизије истине о српском страдању.

„Ово није позив на мржњу, сукобе и реваншизам. Ово је позив на свест и савест. Свест – да се геноцид догодио и да не дозволимо да се икада више догоди било коме на овим просторима. Савест – да одамо дужну пошту невиним жртвама и да њихово мученичко страдање не предамо забораву“, истиче се у позиву овог удружења.

Удружење напомиње да овд‌је нема мјеста никаквим политичким манипулацијама нити скривеним намјерама.

„Један потпис за све страдалнике, као један тренутак саосећања а дугујемо им много више. Време је!“, наводи се у позиву.

Покрет Срба Крајишника позвао је средином марта држављане Србије да се одазову потписивању петиције да у парламенту Србије буде донесена резолуција о усташком геноциду над српским народом у НДХ како би коначно била исправљена вишедеценијска неправда према страдалима и спријечен све отворенији ревизионизам.

Онлајн петицију под називом „Петиција за доношење резолуције о геноциду над српским народом у НДХ од 1941. до 1945. године“ могу потписати сви који имају држављанство Србије, без обзира на то да ли живе у Србији, али и сви људи добре воље јер ће након 10.000 прикупљених потписа, колико је законски потребно, иницијатива прерасти у акцију „Милион потписа за милион жртава“.

Иницијатори петиције су осмислили да потписивање прати слоган „Вријеме је“, а да потписници који то желе сниме себе и посредством „Vibera“ пошаљу овај слоган на бројеве телефона: 0038164/544-7778 и 0038161/155-2074 како би се акција омасовила.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare