U Nedjelji solidarnosti obezbijeđeni poklon-paketi za 40 porodica

0

ZVORNIK – Gradska organizacija Crvenog krsta Zvornik je, u okviru Nedjelje solidarnosti, koja je obilježena od 15. do 21. decembra, obezbjedila 40 poklon-paketa za osobe starije životne dobi, višečlane porodice, kao i najugroženija lica koja žive sama.

Sekretar ove organizacije Dana Mićić rekla je novinarima da je kampanja pokrenuta pod nazivom „Budimo solidarni – podijelimo solidarnost“ s ciljem prikupljanja novca za socijalno ugroženo stanovništvo, kojem je potrebna pomoć.

„Od novčanih donacija građana u kase Crvenog krsta, koje su bile postavljene u trgovinskim centrima `Zvorničanka` i `Bingo`, kupljeno je 48 pakovanja pelena za djecu i starije osobe“, navela je Mićićeva.

Ona je istakla da su tim novcem nabavljeni paketi hrane, te sredstva za higijenu, koje su volonteri i aktivisti Crvenog krsta, uz novu i polovnu odjeću i obuću, uručili za 10 višečlanih porodica, kao i za 21 najugroženije lice koji živi samo, bez srodnika i novčanih primanja.

Prema njenim riječima, za sedam porodica iz Udruženja sa četvoro i više djece „Naši anđeli“, osim odjeće, obuće, hrane i higijenskih artikala, uručen je i školski pribor.

Mićićeva je napomenula da je podmladak Crvenog krsta i Savjet učenika Osnovne škole „Sveti Sava“ Zvornik prikupio i donirao novogodišnje paketiće, odjeću, obuću, školski pribor i igračke za dvije porodice sa po četvoro djece, kojima je preminuo jedan od roditelja od posljedica virusa korona.

„Sve ove i druge aktivnosti u Nedjelji solidarnosti Crveni krst sprovodi kako bi pomogao onima kojima je pomoć neophodna. I kroz ove akcije građani su dokazali humanost i solidarnost jer su svojim donacijama doprinijeli pružanju pomoći za 40 porodica“, rekla je Mićićeva.

U prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik uručena su priznanja koja dodjeljuje Crveni krst Republike Srpske, kao i ova organizacija.

Srebrni znak Crvenog krsta, koji je na prijedlog zvorničke organizacije dodijelio Crveni krst Republike Srpske, uručen je osnovnim školama „Petar Kočić“ u Kozluku i „Nikola Tesla“ u Pilici, kompaniji „Vitinka“, te pojedincima Ankici Batinić, Stevi Tešmanoviću i Gaziji Ibrahimoviću.

Priznanja su dodijeljena za razvoj, unapređenje organizacije Crvenog krsta, omasovljavanje članstva i uključivanje u ostvarivanju programskih zadataka, podizanje i jačanje ugleda i afirmaciju Crvenog krsta Republike Srpske.

Zahvalnica Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik uručena je Goranu Ivanoviću, direktoru zvorničke Osnovne škole „Sveti Sava“ za pruženu pomoć, izraženu plemenitost, humanost, dobrotu i ljubav prema čovjeku.

(www.palelive.com / Srna)

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare