U naselju Mokro otvoreno odjeljenje vrtića „Bubamara“

0

Rukovodstvo opštine Pale posjetilo je danas prostorije Osnovne škole „Mokro“ koje su adaptirane za Dječiji centar „Bubamara“, u kojem će od ponedjeljka, 4. oktobra boraviti 21 dijete.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima u Mokrom da je ovo danas u sklopu pronatalitetne politike koju vodi lokalna zajednica, da je u građevinske radove uloženo 80.000 KM te oko 20.000 KM u opremanje odjeljenja.

„U prethodne tri godine smo mnogo učinili kada je u pitanju odnos prema najmlađoj populaciji i to kroz obezbjeđenje besplatnog udžbenika, kroz podsticajne mjere za privatne vrtiće, izdvajanje jednokratne pomoći za rođenje prvog, drugog i trećeg djeteta, kroz pomoć porodicama za četvoro i više djece, kroz pomoć u finansiranju vantjelesne oplodnje“, naveo je on.

On je rekao da zahvalnost duguju Skupštini opštine Pale koja je imala sluha da zajedno sa svim odbornicima aktivno učestvuju u kreiranju budžetske politike i obezbijedi da se sredstva planiraju u ove svrhe.

Jugović je najavio za narednu godinu izgradnju još jednog vrtića na Palama.

Direktor Dječijeg centra „Bubamara“ Vanja Jugović zahvalila je opštini i Skupštini opštine Pale za podršku projektu i pomoć više od 80.000 KM za sređivanje prostora.

Ona je dodala da će u ovom vrtiću u Mokrom biti smještena mješovita grupa od tri do šest godina, te da je planirano da prime 28 djece.

Jugovićeva je navela da je u pitanju prostor od 74 metra kvadratna za boravak jedne vaspitno-obrazovne grupe, da je urađena kompletna rekonstrukcija od podova, zidova, grijanja, stolarije, kupatila, kuhinje i prilaznog puta, da je sve prilagođeno standardima predškolskog obrazovanja za boravak najmlađih sugrađana.

Ona je navela da zajedno sa ovim odjeljenjem u vrtiću imaju 320 upisane djece.

„Nadam se da će djeca biti zadovoljna ali i zbog roditelja koji nisu bili u mogućnosti da djecu pošalju u neku od predškolskih ustanova. Ovi mališani nisu bili obuhvaćeni pretškolskim obrazovanjem i to će im mnogo značiti zbog socijalizacije“, istakla je Jugovićeva.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina istakao je značaj ovog vrtića za mjesnu zajednicu Mokro, te naglasio da je paljanska opština jedna od rijetkih koja se može pohvaliti da u jednoj godini ima dva proširenja vrtića.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare