У наредној школској години 46 првачића више него лани

0

СОКОЛАЦ, РОГАТИЦА, ХАН ПИЈЕСАК – У Основним школама на Сокоцу, у Рогатици и на Хан Пијеску у току је упис 221 будућег првачића, што је 46 д‌јеце више него прошле године.

Психолог у Основној школи „Соколац“ Драгана Дубочанин рекла је Срни да је у овој школи за упис у први разред пријављено 120 будућих првачића, што је за 45 више него у прошлој години.

Она је навела да ће, према тренутним подацима, један првачић бити уписан у Подручну школу на Равној Романији, а три ђака у Подручну школу у Кнежини.

Дубочанинова је рекла да ће ученици првих разреда у наредној школској години бити распоређени у пет од‌јељења. Упис у први разред и тестирање д‌јеце у овој установи почео је 1. априла према распореду договореном са родитељима.

Предагог у Основној школи „Свети Сава“ у Рогатици Дијана Гојковић рекла је да је у овој школи у току тестирање 85 будућих првачића, пријављених у првом уписном року, те ће, највјероватније, бити распоређени у четири од‌јељења.

Према њеним ријечима, прошле године је за упис било пријављено 81 дијете.

У Основној школи „Милан Илић Чича Шумадијски“ на Хан Пијеску рекли су да ће у први разред у овом уписном року бити уписано 16 ученика.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare