U narednim danima čišćenje puteva do zavejanih sela kod Han Pijeska

0

HAN PIJESAK – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić rekao je večeras Srni da je na području opštine Han Pijesak ostalo još polovina sela sa neočišćenim pristupnim putevima, za koje se očekuje da će biti odblokirani u naredna dva dana.
„U pomoć Han Pijesku stiže i mehanizacija `Zvornikputeva`“, rekao je Škrbić Srni nakon sastanaka sa rukovodstvima opština i zdravstvenih ustanova na Sokocu i Han Pijesku.

Škrbić, koji je i član tima Vlade za koordinaciju i praćenje stanja u ugroženim opštinama, rekao je da su glavni putni pravci i mnogi objekti na tom području, kao i veliki broj pristupnih puteva ka selima očišćeni.

Ministar je ocijenio da je rukovodstvo opština Sokolac i Han Pijesak, te preduzeća „Romanijaputevi“ potpuno spremno reagovalo na nevrijeme koje je zadesilo ove prostore krajem prošle sedmice i izrazio zadovoljstvo njihovim angažmanom.

On je danas posjetio i Pale, gdje se sastao sa rukovodstvima opštine i Doma zdravlja. „U svim ovim posjetama učestvovali su i poslanici Narodne skupštine Republike Srpske i parlamenta BiH sa ovih prostora koji su sve vrijeme bili u funkciji pomoći i sagledavanja situacije“, istakao je on i dodao da je potpuno zadovoljan njihovim angažmanom.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske napomenuo je da se tokom današnje posjete bolnici „Kasindo“ uvjerio da je ona u potpunosti ispunila očekivanja u smislu obezbjeđenja uslova za rad kako same bolnice, tako i Hemodijaliznog centra.

„Snijeg je skinut sa krova bolnice uz pomoć Oružanih snaga BiH i biće sanirane prostorije koje su prokisle. Očišćeni su pristupi svim objektima i odlučeno je da bolnica pređe u akutniji način rada u smislu da `sve što može da čeka treba biti odloženo`, kako bi se kapaciteti što više oslobodili“, istakao je on.

Škrbić će sutra u 9.30 posjetiti Dom zdravlja u Istočnom Sarajevu, a nakon toga i opštinu Kalinovik, kako bi se informisao o problemima tamošnje lokalne zajednice uzrokovane nevremenom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare