У Културном центру 3. децембра пројекција документарног филма „Гаравице“

0

На Палама ће у нед‌јељу, 3. децембра, бити одржана пројекција документарног филма „Гаравице“ режисера Драгана Радовића, који говори о једном од највећих стратишта над Србима код Бихаћа, али и другим стратиштима у том дијелу Крајине током Другог свјетског рата.

Пројекцију организује Културно-спортски центар Пале, његујући традицију и чувајући свједочанства на мученички живот и страдање православних Срба у Другом свјетском рату у том дијелу Крајине.

Документарни филм „Гаравице“ доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата, а филм објашњава и посљедице које су услиједиле након ликвидација на Гаравицама и другим масовним стратиштима у Бихаћу, Цазину, Великој Кладуши, Босанској Крупи и Босанском Петровцу, саопштено је из Културно-спортског центра Пале.

„Филм је базиран на више од 3.000 докумената /судске пресуде, саслушања, записници, извјештаји, прогласи и друго/ и живој ријечи 27 преживјелих свједока, од којих у филму говори 15“, наведено је у саопштењу.

Паљанска установа за културу позива све грађане да присуством увеличају овај догађај и допринесу чувању сјећања на мучеништво Срба у Другом свјетском рату.

Пројекција документарног филма планирана је за 18.00 часова, а улаз је слободан.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare