U julu rasvijetljeno 83 odsto krivičnih djela

0

Stepen rasvijetljenosti krivičnih djela u julu na području Policijske uprave Istočno Sarajevo iznosi 83 odsto, a stanje bezbjednosti ocijenjeno je kao zadovoljavajuće.

„Rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 56 odsto, dok ukupna rasvijetljenost iznosi 83 odsto“, rekao je danas na konferenciji za novinare na Palama načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

On je naveo da krivična djela protiv života i tijela sa većim stepenom društvene opasnosti nisu registrovana u julu, te da je rasvijetljeno 13 krivičnih djela od ukupno 22 po nepoznatom počiniocu, kao i jedno iz prethodne godine.

„Evidentirana su tri krivična djela u vezi sa zloupotrebom droge, pronađena labaratorija za vještački uzgoj marihuane i oduzeta određena količina heroina i spida“, rekao je Šehovac.

Šehovac je istakao da je i stanje bezbjednosti u oblasti saobraćaja za juli zadovoljavajuće, jer saobraćajne nezgode sa poginulim licima nisu registrovane, dok je broj nezgoda sa težim i lakšim povredama lica smanjen za oko 47 odsto.

Načelnik sektora kriminalističke policije Aleksandar Zeković istakao je da je od 60 krivičnih djela registrovanih u proteklom mjesecu 51 krivično djelo iz oblasti opšteg kriminaliteta, te da je dostavljeno 50 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv 51 lica, od kojih je 15 povratnika u izvršenju djela.

„Zabilježeni su dobri rezultati i u oblasti organizovanog kriminaliteta, a u vezi sa opojnim drogama pronalaskom labaratorije za vještački uzgoj droge, ali i iz oblasti privrednog kriminaliteta gdje je pronađeno i oduzeto više od 2.000 paklica cigareta vrijednosti 16.000 KM“, rekao je Zeković.

Načelnik Sektora policije Milan Čvoro rekao je danas na konferenciji da su Tužilaštvu dostavljena tri izvještaja o počinjenim krivičnim djelima iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Iz Policijske uprave napominju da će policijski službenici nastaviti sa preduzimanjem niza planskih preventivnih i represivnih mjera, s ciljem podizanja stanja bezbjednosti iz svih oblasti na viši nivo.

Na konferenciji za novinare istaknuto je da je u toku preventivna akcija pod nazivom „Vozi oprezno-putuj bezbjedno“, kao i da je juče počela republička akcija „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, koja će trajati do 25. septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare