U januaru smanjen kriminalitet

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u januaru su evidentirana 62 krivična djela kriminaliteta, što je za 22,5 odsto manje nego u januaru prethodne godine, rekla je Srni portparol Centra Danka Tešić.

Tešićeva je naglasila da su u januaru evidentirana 52 krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, šest privrednog, tri protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i jedno krivotvorenje novca.

“Podneseno je ukupno 57 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, a prijavljeno je 61 lice, od čega 20 povratnika u vršenju krivičnih djela i šest maloljetnika”, istakla je ona.

Ona je naglasila da je u januaru registrovano šest krivičnih djela privrednog kriminaliteta što je za jedno krivično djelo više u odnosu na januara 2013. godine.

Prema njenim riječima, podnesena su tri izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv četiri lica. Riječ je o krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjesno privredno poslovanje.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili ova krivična djela, Tešićeva je istakla da su prijavljeni direktori šumskih gazdinstava “Jahorina” Pale i “Romanija” Sokolac i dva direktora ŠG “Visočnik” Han Pijesak.

“Oni se tereteda su kršenjem zakona oštetili navedena šumska gazdinstva za 2.309.407 KM i omogućili drugim licima sticanje protivpravne imovinske koristi”, navela je ona.

Tešićeva je istakla da je u januaru evidentirano 25 krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu, a rasvijetljeno ih je 29. To je 116 odsto rasvjetljenosti u januaru jer su rasvijetljena i krivična djela iz prethodnog perioda.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments